PUTNICI ŠOKIRANI

Na Kvarneru snimljene sramotne scene: Cijene narasle s 15 na 360 eura pa se sada događa - ovo!

‘Odluka uprave Zračne luke doslovce je donesena preko noći, bez najave i s velikim zakašnjenjem u odnosu na uobičajenu poslovnu praksu‘

Turiste je po slijetanju dočekao ‘hladan tuš‘: morali su sami vući kofere preko riječkog aerodroma

 Screenshot/Facebook

Da problemi Zračne luke Rijeka nisu slučajnost i posljedica “loše konstelacije zvijezda” potvrđuju scene kojima smo danas ondje svjedočili, piše Novi list.

Kako se navodi, Zračna luka Rijeka novom je “epizodom” potvrdila da bi oni koji njome upravljaju mogli biti krivi makar za dio problema i teškoća, među kojima su prilično skromni poslovni rezultati, unatoč činjenici da je lociran u Bogom danom okružju.

Riječki novinari danas su zabilježili prizore desetaka, mahom vremešnih putnika, koji su, zahvaljujući novodonesenoj odluci uprave Zračne luke Rijeka da drastično poveća cijene ulaza na aerodromsko parkiralište za autobuse i taksi prijevoznike, bili primorani pješice preći put od zračne luke do njenih ulaznih rampi, gdje su ih čekali njihovi autobusi.

"Odluka uprave Zračne luke doslovce je donesena preko noći, bez najave i s velikim zakašnjenjem u odnosu na uobičajenu poslovnu praksu naše branše koja cijene ugovara i godinu prije izvršenja same usluge. Poskupljenje koje je, i načinom na koji je obznanjeno, ali u razmjerima u kojima je određeno, sad zateklo sve nas u turističkoj industriji, jednako kao i autobusere, ali i ostale prijevoznike, nije nam ostavilo druge mogućnosti od objašnjavanja gostima da će morati hodati. Uz napomenu da ćemo im se za stvorenu neugodnost do koje nije došlo našom krivnjom ‘odužiti‘ dodatnim uslugama koje ćemo im osigurati tijekom krstarenja", komentirala je za Novi list Katarina Hauptfeld iz jedne turističke agencije.

Kako je Novi list pisao ranije, radi se o cijenama većim za 100 %, 300 %, pa čak i 1000 posto. Preciznije, ulazak autobusa na parkiralište koji prevozi putnike iz Zračne luke do odredišta ili obrnuto, lani je koštao 15 eura, a ove godine košta 360 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:08