KRITIČAN TJEDAN

Nove gužve na cestama, kolone vozila kod Bosiljeva, kilometarska kolona i na zagrebačkoj obilaznici prema Lučkom

Na zagrebačkoj obilaznici u smjeru Lučkog iz smjera čvora Zagreb zapad kolona je duga oko 2 km, a iz smjera čvora Buzin oko 7 km

Ilustracija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Središnji je tjedan turističke sezone, pa je na cestama prema moru pojačan promet.

Kako upozorava HAK, kolnici su mjestimice mokri i skliski, a ponegdje ima i magle.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići povećana je gustoća prometa u smjeru mora. Pojačan je ulazak u Lučkom, a na dionici između Zagreba i Bosiljeva II vozi se u isprekidanoj koloni, uz povremena usporavanja.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru naplate Lučko (A1) iz smjera čvora Zagreb zapad kolona je duga oko 2 km, a iz smjera čvora Buzin oko 7 km.

Također, između čvorova Buzin i Lučko u smjeru Bregane te između čvorova Zagreb Zapad i Lučko u smjeru Lipovca vozi se u kolonama u pokretu, uz povremene zastoje. Promet dodatno usporava i prometna nesreća na autocesti A3 između na 178. km u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na DC1, odnosno staroj karlovačkoj cesti i Ličkoj magistrali također je pojačan promet. Zbog veće gustoće prometa usporeno se vozi na staroj karlovačkoj cesti kod Rakovog Potoka i Klinča Sela u smjeru Karlovca, a zbog prometne nesreće prekinut je promet na DC1 kod Turnja (turanjska obilaznica). Obilazak je preko Turnja.

Na Jadranskoj magistrali promet mjestimice otežava bura. Naime, zbog jakog vjetra između Novog Vinodolskog i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za prvu skupinu vozila, odnosno autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:04