IZNENADIO IH OBRAT

OBEĆALI IM DA ĆE MOĆI RADITI, A ONDA JE SVE ODGOĐENO Ribari s Dolca: 'Naručili smo gotova pola tone svježe ribe, što ćemo sad s njom?'

 
Mario Mandac i Toni Dokupil
 Željko Puhovski / Bruno Konjevic / Hanza Media

Ribari koji na Dolcu u zatvorenom objektu prodaju svoju ribu i ostale domaće, pa i uvozne morske specijalitete danas su dobili čvrsta obećanja od uprave Tržnica Zagreb kako će od utorka ujutro moći početi raditi, ali kasno navečer iznenadila ih je vijest kako je otvaranje ribarnice opet odgođeno.

Zbog toga se dio njih sprema na prosvjed u utorak ujutro jer su, kako kažu, ispunili sve uvjete za prodaju ribe u novim okolnostima, investirali u pleksiglas ograde od kupaca po uzoru na trgovačke centre i bili spremni i sami organizirati siguran protok kupaca na propisanoj udaljenosti. Samo da nastave raditi.

- Ne znam tko nas tu pravi ludima. Otkako je ribarnica zatvorena imali smo niz sastanaka s upravom Dolca i Tržnica Zagreb, udovoljili smo svim uvjetima i dobili obećanja kako ćemo početi opet raditi. Ali nekome to ne očigledno ne odgovara. Ja ću svoju ribu koju sam naručio sutra dovesti pred vrata ribarnice, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi ako se ne otvori, rekao nam je Toni Dokupil, vlasnik obrta Hobotnica s Raba.

Zagreb, 030420.
Ribarnica Dolac.
Ribar Toni Dokupil vlasnik ribarskog obrta Hobotnica sa Raba.
Na fotografiji: Toni Dokupil.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX
Toni Dokupil

Ni Mario Mandac, vlasnik tvrtke Ora Adriatica i jedan od najveći trgovaca svježom ribom u Zagrebu, ne zna što će se dogoditi s njegovom ribom koju je naručio nakon što je prije dva tjedna bio prinuđen donirati zoološkom vrtu oko 200 kilograma ribe zbog nenajavljenog zatvaranja ribarnice.

- Sve je bilo dogovoreno da krenemo s poslom u ribarnici u utorak ujutro, ispunili smo propisne uvjete i sami ih financirali iako plaćamo veliki zakup. Nakon niza sastanaka bili smo uvjereni da će se problemi oko odgađanja otvaranja ribarnice na Dolcu biti konačno riješeni. Naručili smo gotovo pola tona svježe ribe za koju već imamo osiguran plasman kod kupaca, ali sada ne znamo što ćemo s njom jer su nam javili da ipak ne radimo. To je doista neozbiljno, rekao nam je Mandac.

Zagreb, 280320
Od danas rade objekti na trznicama, ali ne i standovi. Gradjani se pridrazavaju uputa o razmaku radi zastite od sirenja korona virusa..
Na fotografiji: Tresnjevacki plac, ribarnica, Mario Mandac.
foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno KonjeviĆ / CROPIX
Mario Mandac

Ono što je zanimljivo, obojica ribara u ponedjeljak kasno poslijepodne su pozvani na snimanje priloga za jednu televiziju koja je uz gradonačelnika Bandića trebala u izravnom javljanju svečano otvoriti zatvorenu ribarnicu, ali u posljednji trenutak su im rekli da od snimanja i otvorenja nema ništa.

- Pojavio se iznenada neki čovjek koji se predstavio kao inspektor za nešto iz Državnog inspektorata koji je rekao kako ipak nismo zadovoljili neke uvjete, pa se otvorenje odgađa. Bez ikakvog pismenog ili suvislog obrazloženja ostavljeni smo na cjedilu, mi i naša riba, kažu ribari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:54