PROMJENA

ORSAT MILJENIĆ PRESELIO NA PANTOVČAK, A SAD JE POZNATO TKO ĆE GA ZAMIJENITI U SABORU Nova zastupnica postaje bivša šefica sindikata zaposlenih u SDP-u

 
Karolina Leaković
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je postao predstojnik Ureda predsjednika Republike, SDP-ovac Orsat Miljenić zatražio je od Sabora da ga razriješi saborskog mandata. U SDP-u su odlučili da će umjesto njega u saborske klupe sjesti Karolina Leaković, poznata po tome što je bila na čelu sindikata koji se svojedobno formirao u SDP-u.

Prije nje na listi je Melita Mulić, no ona je također nakon pobjede Zorana Milanovića na izborima za predsjednika države novo radno mjesto našla na Pantovčaku. Odmah iza Mulić na listi u I. izbornoj jedinici bila je Leaković (na devetom mjestu).

Karolina Leaković već je bila u kombinaciji za ulazak u Sabor, i to na samom početku mandata, kada je Zoran Milanović izašao iz Sabora, a SDP je birao zamjenu za njega. No, tada su bile preskočene i Mulić i Leaković, a u Sabor je ušao Alen Prelec, koji je bio na 12. mjestu na listi.

Na listi je i Stjepan Mesić, no njegovo ime ni u jednom trenutku nije bilo u opciji za ulazak u Sabor, a mjesto predsjednika saborskog Odbora za pravosuđe preuzet će Peđa Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 12:50