DEMANTI

Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić: ‘Nisam smijenjen s mjesta dekana Medicinskog fakulteta, dao sam ostavku‘

Ispravak objavljujemo temeljem odredbe članka 22., u svezi s člankom 40. Zakona o medijima ("NN" broj: 59/04., 84/11. i 81/13)
Krešimir Pavelić
 Promijenimo Hrvatsku/facebook Screenshot

Povodom članka koji je 29. lipnja 2021. godine pod naslovom "Nakon zagovaranja ukidanja cijepljenja, dekan iz Pule smijenjen iako njegov fakultet praktički ni ne postoji" objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo ispravak netočne informacije prof. dr. sc. Krešimira Pavelića, dr. med., zastupanog po odvjetniku Jošku Biliškovu.

Naime, dana 29. lipnja 2021. godine, u 17:13 sati, na Vašem cijenjenom mediju - portalu www.jutarnji.hr , elektroničkom izdanju medija Jutarnji list, pod naslovom „Nakon zagovaranja ukidanja cijepljenja, dekan iz Pule smijenjen iako njegov fakultet praktički ni ne postoji", nadnaslova: "KONTROVERZNI DR. PAVELIĆ", objavljen je članak u kojem spominjete gosp. prof. dr. sc. Krešimira Pavelića, dr. med., za kojeg navodite da je smijenjen s mjesta dekana Medicinskog fakulteta u Puli, da se nije libio iznijeti netočne podatke da je u Europskoj uniji od cijepljenja umrlo 10 tisuća ljudi i 4000 u SAD-u, da je poznat i od ranije po teorijama zavjere koje govore o povezanosti Billa Gatesa s pandemijom, odnosno o umjetnom podrijetlu korona virusa, te da je bio dekan praktično nepostojećeg fakulteta, a da je svesrdno prigrljen od tzv. antivakserske zajednice.

Ovakva pisanja u navedenom članku nisu točna i istinita.

Naime, ne odgovara istini da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. smijenjen s mjesta dekana Medicinskog fakulteta u Puli, već je sam podnio ostavku na tu dužnost iz etičkih razloga, a sve nakon neopravdanih medijskih komentara u svezi njegova javnog iznošenja stručnih stavova i kritika u svezi olake i nekritičke uporabe cijepiva protiv covida-19.

Isto tako, ne odgovara istini da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. bio dekan nepostojećeg fakulteta, obzirom da je na dužnost dekana Medicinskog fakulteta u Puli izabran dana 28. lipnja 2019. g. odlukom Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta Juraj Dobrile u Puli, a koji Medicinski fakultet je uredno upisan u sudski registar nadležnog Trgovačkog suda u Pazinu kao ustrojstvena jedinica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Nadalje, ne odgovara istini niti činjenična tvrdnja da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. širio teorije zavjere, bilo o cijepljenju, bilo općenito, niti da je iznosio netočne podatke u svojim izlaganjima.

Gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med., nije nikakav teoretičar zavjere, a sve što je iznio u svojim izlaganjima je točno i istinito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 19:13