MINI LOTO GRIOZNICA

Šansa za božićni jackpot od 27 milijuna kn je 1:15,380.937

Izjednačen je rekord od 25 kola u kojima nije izvučena Super sedmica, pa će lovci na milijune opsjedati prodajna mjesta Hrvatske lutrije

ZAGREB - Osim u redovima u trgovačkim centrima, Hrvati će uoči ovog Božića ponovo stajati u redu i ispred prodajnih mjesta Hrvatske lutrije.

Rekorder iz Bjelovara

Naime, nakon što niti u subotu nitko nije uspio pogoditi sedam izvučenih brojeva Lota sedam od 39 jackpot za super sedmicu dosegnuo je 27 milijuna kuna. Iduće izvlačenje je u srijedu, dan prije Badnjaka. Dobitnik Super sedmice je igrač koji ima pogođenih svih sedam brojeva Lota sedam od 39 te pogođeno slovo A ili B.

Riječ je o drugom najvećem jackpotu u povijesti Hrvatske lutrije, a ovaj put sedam od 39 brojeva niti jedan igrač lota nije uspio pogoditi u proteklih 25 kola. Najveći jackpot u povijesti Hrvatske lutrije iznosio je 43,9 milijuna kuna i u lipnju ove godine otišao je u ruke nepoznatog sretnika iz Bjelovara. I tada sedmicu nit-ko nije uspio pogoditi kroz čak 25 kola izvlačenja pa je Hrvat-sku tjednima tresla prava loto groznica. Sada, nakon samo pola godine Hrvati su u utrci za još jedan veliki jackpot.

A osvajanje jackpota u igri Loto sedam od 39 nimalo nije lako. Prema procjenama Hrvatske lutrije vjerojatnost da ćete između 39 brojeva izabrati sedam pravih je 1:15,380.937.

Dalmatinci najsretniji

Međutim, u usporedbi s nekim primjerima iz inozemstva, naša vjerojatnost za jackpota i ne izgleda tako nedos-tižno. Primjerice vjerojatnost pogotka u europskom lotu EuroMillions je 1:76,275.360.

Samo prošle godine u igrama HL-a sreće je imalo 26 novih milijunaša koji su podijelili više od 105 milijuna kuna. To je, naime, zbirni iznos svih jackpotova u 2008., a čak osam glavnih dobitaka otišlo je u Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 20:16