SPORNA OBJAVA

SDP-ovka i srednjoškolska profesorica pozirala s pištoljem u ruci: ‘Šalje poruke radikalizacije‘

Kačić Bartulović branila se da se fotografirala s pištoljem "u ulozi Bond djevojke" te da je njezinom objavom politički napadnuta
Suzana Kačić Bartulović
 Ranko Suvar/Cropix

Splitski HDZ u srijedu je osudio postupak članice SDP-a Suzane Kačić Bartulović, koja je na privatnog Instagram profilu objavila svoju fotografiju s pištoljem u ruci, ocijenivši to kontroverznim djelovanjem koje je u suprotnosti s njezinim pozivom srednjoškolske profesorice.

"Zabrinjavajuće je i tužno kada osoba pozira s vatrenim oružjem u ruci i to objavljuje na društvenim mrežama, a još je posebno žalosno kada to čini članica Glavnog odbora SDP-a i predsjednica Savjeta za obrazovanje SDP-a Split Suzana Kačić Bartulović, uz to i dugogodišnja profesorica u jednoj splitskoj srednjoj školi," priopćio je splitski HDZ.

Ne radi se o jedinom ekscesu, već jednom u nizu kontroverznih djelovanja te SDP-ovke koja šalje poruke radikalizacije i podjela u potpunoj suprotnosti sa samim temeljima učiteljskog poziva, ističe HDZ.

"Za one čiji je posao odgoj i obrazovanje djece i mlađih naraštaja, od kojih se očekuje poseban senzibilitet prema mladima i porukama koje se šalju, nema opravdanja za ovakav potez", navodi se u priopćenju.

Splitski HDZ također izražava čuđenje što Kačić Bartulović nije svjesna štetnosti te fotografije i nijednom nije osjetila potrebu ispričati se svojim učenicima, njihovim roditeljima i javnosti.

Kačić Bartulović branila se u medijima da se fotografirala s pištoljem "u ulozi James Bond djevojke", te da je fotografija objavljena u javnosti "u sklopu političkog napada na nju".

image
Suzana Kačić Bartulović
Suzana Kačić Bartulović/instagram

"Ispričavam se svima onima koje je moja privatna fotografija snimljena ovog ljeta na bilo koji način uznemirila. Nisam očekivala da će se imitacija filmske scene interpretirati na zlonamjeran način te zbog toga ubuduće zasigurno neću ponavljati ovakav postupak", napisala je Kačić Bartulović na Facebooku.

"Iskreno se nadam da uzrok sadašnjeg medijskoga interesa oko mojih privatnih fotografija nije činjenica da već mjesecima upozoravam na loš rad Stožera Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao što godinama upozoravam na probleme u obrazovnom sustavu, na mobbing, na probleme žena u javnom prostoru."

Kačić Bartulović 13. se listopada na svom Facebook profilu očitovala o spornoj fotografiji.

"Radim u odgojno-obrazovnoj ustanovi i često koristim dramski izraz u svom radu, na satovima improviziramo scenski pokret, "igramo" predstave i gledamo filmske inserte. Učenike učim kako se zlo ne može pobijediti zlom i kako je jedino rješenje vjerovati u pravnu državu", napisala je.

"Na slici s mog zatvorenog instagram profila je scena koja prikazuje mene u ulozi James Bond djevojke, kako i stoji u komentaru. Nastala je ovo ljeto i nema nikakve veze s agresijom ili, ne daj Bože, poveznicom s jučerašnjom pucnjavom, no, poznanik T. B. kojem smeta moje javno djelovanje i borba za (ženska) prava ju je ukrao i baš danas neovlašteno objavio u vrlo neugodnom kontekstu kojim insinuira moju povezanost s oružjem. Moje jedino oružje je moj rad i radna biografija, a unaprijed se ispričavam svima koje je slika uznemirila i dovela u zabludu. Vjerujem u pravnu državu pa ću javno objaviti i tužbu protiv dotičnoga te sudsko rješenje."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 06:56