TEŠKA NESREĆA

Tri Hrvata stradala na Tajlandu, među njima i čelnik našeg poznatog nogometnog kluba: Jedan je operiran

Do nesreće je došlo kad je Tajlanđanin, koji je vozio kombi, išao po trojicu Hrvata kako bi ih odveo do hotela

Roko Ivanović

 Facebook/Dubrava Tim Kabel/

U ponedjeljak, 22. siječnja, oko osam navečer po lokalnom vremenu, što je tri popodne po hrvatskom, na Tajlandu se dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđena tri hrvatska državljanina iz Zagreba. Riječ je o predsjedniku nogometnog drugoligaša Dubrava Tim Kabel Roku Ivanoviću (55), članu Izvršnog odbora kluba Antonu Paliću (51), inače ocu igrača Tome Palića, nekad Dinamovog talenta, te Franji Pappu (56), poduzetniku i prijatelju spomenutog dvojca.

Njih trojica iznajmili su na otoku Phuketu kombi kako bi otišli na izlet i razgledavanje poznatih spomenika u tom dijelu Tajlanda (kip Bude visok 45 metara i ostalo), a Phuket je i inače jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na Tajlandu s nizom luksuznih hotela i čarobnim plažama na kojima su snimani brojni filmovi. Na povratku s izleta padala je jaka monsunska kiša i vozač kombija izgubio je kontrolu nad vozilom te otklizao s ceste i desnom stranom kombija, gdje su stražnja vrata, udario u stup ulične rasvjete, neposredno blizu hotela Mai Khao u kojem je trojac odsjeo.

Ivanović i Palić sjedili su iza, a Papp na mjestu suvozača, te je on imao najviše sreće i prošao neozlijeđen. Ivanoviću su napuknula dva rebra i ozlijeđena mu je noga dok Palić ima vanjski prijelom ruke. Njih dvojica prevezena su u bolnicu u Phuketu, odakle se u utorak Ivanović i javio.

- Imali smo sreće da nismo i gore prošli, ali osjećamo se dobro unatoč ozljedama. Imamo povratni let rezerviran za nedjelju, 28. siječnja, ali ovisno o preporukama liječnika vidjet ćemo što će biti jer je Palić operiran - kazao je Roko Ivanović, čiji sin Marko je također igrač Dubrave Tim Kabel.

Spomenuti treba i da Ivanović zamalo nije otišao na ovaj put jer je početkom godine imao zdravstvenih problema i boravio je u bolnici, ali kako je sve već bilo rezervirano, nije želio odustati i od 12. siječnja je s Palićem i Pappom boravio na Tajlandu poslovno i turistički. Nažalost, pokazalo se da bi bilo bolje da je odustao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:08