ZAHTJEVNA OPERACIJA

U nedjelju uklanjanje mine iz pulske luke, policija će poduzeti odgovarajuće mjere

Za vrijeme akcije mole se građani da ne pristupaju zonama osiguranja koje će biti uspostavljene

Ilustrativna fotografija

 Cropix

Regionalna protueksplozijska jedinica iz Rijeke u suradnji s Jedinicom specijalne i interventne policije iz Splita i Pule i pomorskom policijom u nedjelju će u pulskoj luci provesti akciju uklanjanja i uništenja minsko-eksplozivnog sredstva.

Riječ je o protubrodskoj mini, tzv. torpedo, koja datira iz drugog svjetskog rata, a nalazi se na dubini od oko šest metara. Kako bi se ona sigurno uklonila iz mora, a potom transportirala i uništila na sigurnoj lokaciji, policija će poduzeti odgovarajuće mjere u cilju zaštite života i imovine građana.

Stoga će, kako je izvijestila policija, područje pulske luke i Valelunge biti zatvoreno za javnost od oko 6 do 9 sati s morske i kopnene strane, dok će pristup na Marleru biti onemogućen građanima, također s kopnene i morske strane, od 8 do poslijepodnevnih sati. Točno trajanje operacije uklanjanja i uništenja minsko-eksplozivnog sredstva ovisit će o vremenskim uvjetima na moru te o dinamici posla.

Za vrijeme akcije mole se građani da ne pristupaju zonama osiguranja koje će biti uspostavljene te da postupaju po uputama policije radi sigurnosti svih sudionika akcije uklanjanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:27