NASTAVNI MATERIJAL

Zastarjeli podaci, diskete i - dildo?! Pogledajte što sve možete naći u radu ministra Banožića

Link u radu ministra Banožića zapravo vodi na stranicu raznih seksualnih pomagala

Mario Banožić

 Damir Krajac/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić zatražio je pokretanje procesa dobivanja titule izvanrednog profesora na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Kako bi nadležna tijela tog fakulteta bila sigurna da je zaslužio taj naziv, mora ispuniti određene kriterije, a jedan od njih je utvrđivanje je li objavio dovoljan broj klasificiranih radova otkako je u statusu docenta, piše Dnevnik.hr. Objavio je u tom razdoblja, točnije 2020. godine, e-knjigu na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru "E-marketing".

U jednom od slajdova, pod nazivom "Horizontalni portali" navode se najpopularniji Hrvatski portali, a među njima i portal croportal.net. Međutima, taj link u radu ministra Banožića zapravo vodi na stranicu raznih seksualnih pomagala.

Na stranici imena Happy Sexy Style for Girl moguće je kupiti seksualna pomagala, dobiti savjete za najbolje pozicije tijekom seksa te se informirati o prednosti i manama raznih sprava.

Ipak, postoji moguće objašnjenje koje, bar donekle, može ići na ruku Banožiću. Spomenuta stranica je do otprilike sredine 2020. godine doista vodila na Croportal. Međutim, te se godine portal premjestio na domenu croportal.hr, a adresa sa završetkom ".net" ostala je slobodna. Nakon toga zakupio ju je netko drugi i na nju tijekom lipnja 2020. godine postavio sadržaj koji se i danas ondje može pronaći. Doduše, nije poznato kad je ministar Banožić predao rad, već samo da je on objavljen na stranicama Veleučilišta u prosincu 2020. godine.

Osim toga, publikacija, označena kao nastavni materijal, prepuna je zastarjelih podataka. Navode se činjenice koje su bile istinite početkom milenija, poput dijela o najpopularnijim društvenim stranicama gdje navodi The Facebook i MySpace (prva nema prefiks The, a druga je prestala biti popularna još 2009.).

U radu piše kako se e-mailom datoteke mogu prenositi "bez prebacivanja na diskete" i objašnjava što je tijelo maila u 2020. godini. Nadalje, među najpopularnijim news portalima spominje vip.hr koji je postao je A1 još u listopadu 2018. godine., te iskon.hr, koji je takav sadržaj prestao objavljivati još 2006. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:33