LJUTITI VOZAČ

Želio u Dugopolju sići s autoceste, pa doživio šok: ‘Prošao si, a niti ne znaš što se događa!‘

‘Ovaj nenadani zaobilazni pravac i za mene je bio nezgodan. Vozite 15-ak kilometara dulje i onda imate malu, jedva vidljivu tablu Split...‘

Autocesta A1 na dionici Dugopolje - Karamatići

 Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Kada je Ivica Radović s Pelješca danas oko 18 sati stigao do Dugopolja namjeravajući napustiti autocestu, na izlazu za Split ga je dočekala tabla s prekriženim natpisom, piše Slobodna Dalmacija.

- Zatvorili su izlaz bez ikakve obavijesti. Znači kada idete iz Dubrovnika ne možete izaći na Dugopolju već morate produžiti do Vučevice. Pazite, ja tjedno idem iz Orebića za Split jedan do dva puta i cesta mi nije nepoznata, ali je čak i meni ovaj nenadani zaobilazni pravac bio nezgodan. Vozite negdje 15-ak kilometara dulje i pred Vučevicom imate malu, jedva vidljivu tablu "Split", priča Radović pa nastavlja.

- Godišnje napravim od 50.000 do 60.000 kilometara, pa mi je opet bilo konfuzno, jer nisam znao da moram ići okolo do pred samom tablom. Onaj momenat kada si prošao ni ne znaš što se događa. A pazite, ja sam domaći, a zamislite strance, govori dalje.

- To je stvarno sramotno da nisu u stanju informirati vozače, a koji je razlog zatvaranja mogu samo nagađati. Znam da sam u suprotnom smjeru vidio postavljene stupiće i bagere koji su stajali 15-ak dana kada god bih prošao. Radni strojevi se nisu makli s mjesta tako da se ne odvijaju nikakvi radovi. Osim toga, ako su ih i planirali, znamo da ljeti nastupa zabrana - žučno je prepričao sugovornik Slobodne Dalmacije.

Valja napomenuti da je obavijest o zatvorenom izlazu s autoceste ipak objavio HAK. Kako stoji na njihovim stranicama, "do 30. lipnja zbog dogradnje čvora Split zatvorit će se izlazni krak čvora Split iz smjera Dubrovnika u smjeru NP Dugopolje, a promet je preusmjeren na čvor Bisko (čvor Bisko (A1)-DC220-ŽC6260-ŽC6145-DC1-čvor Split)". Radovi su počeli u srijedu, 14. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:30