BUJICA UVREDA

Žena objavila oglas za posao koji je razbjesnio Splićane: ‘Vi niste normalni! Ne sramotite se...‘

U međuvremenu je oglas izbrisan

Ilustracija

 /Shutterstock

Vlasnici smještajnih i ugostiteljskih objekata već su krenuli s potragom za zaposlenicima kako bi spremno dočekali početak ljetne sezone.

Na portalu Burza rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najviše objavljenih oglasa je u kategoriji "Ugostitelji, radnici u turizmu" (2220 oglasa). Nakon toga traženi su i "stručnjaci u prometu, dizajneri" (1748 oglasa) te "trgovci, promotori i oglašivači" (1414 oglasa).

Osim stranica HZZ-a, poslodavci redovito objavljuju oglase i putem Facebooka, a jedna od popularnijih broji preko 113 tisuća članova - "Tražim posao/nudim posao - Dalmacija". U grupi je postavljen oglas u kojem se traže dvije zaposlenice koje bi radile u objektu sa šest apartmana.

- Traži se ženska osoba za obavljanje poslova čišćenja apartmana kao i rada u praonici rublja na puno radno vrijeme od 8h (1000€) u periodu od 1.6. - 1. 10. 2024. Također, traži se druga ženska osoba za pripremu i posluživanje doručka na pola radnog vremena, odnosno 4h (600€) s uvjetom poznavanja engleskog jezika - napisala je žena, prenosi Slobodna Dalmacija.

Dakle, jedna osoba bi čistila apartmane, prala i peglala posteljinu cijelo ljeto, a pri završetku sezone, 1. listopada, zaradila bi pet tisuća eura. Vidjevši ponuđeni iznos, mnogi nisu mogli sakriti svoj bijes.

- Satnica za čišćenje u sezoni je minimalno 13 eura, pa sad vi računajte koliko izađe osobu osam sati (vjerojatno bez slobodnog dana, možda jedan u tjednu). Znači, ne znam ‘ko će vam radit za tu lovu. Nažalost, hoće jer ljudima triba posao, a onda postoje ljudi koji će iskoristit takve ljude - piše I.P.R.

- Dva posla za 1000 eura, Bože sačuvaj, koja glupa objava, nema se ode šta komentirat - primijetila je I.R. osvrnuvši se na prvi dio oglasa.

- Pa vi niste normalni... Znači, ako netko radi šest dana u tjednu (pretpostavljam da je samo jedan dan slobodan), ima po danu 42 eura! Znači oko 5 eura po satu! Znate li vi šta znači čistiti apartmane ljeti? Uz to bavit se robom u praonici. Pa, gospođo moja, ne sramotite se - piše L.M.Ć.

Oglas je nepotpun, pa nedostaju podaci o slobodnim danima, smještaju... no nedostaje još nešto.

- Je li ovo neto plaća s prijavom na zdravstveno i mirovinsko ili na crno? Molila bih javno, a ne u inbox! - zatražila je S.S., dok je R.S. sarkastično je napomenuo da "puno plaća" te da "smanji na pola".

- I onda se čude što stranci dolaze radit u Hrvatsku - dodao je.

Pronalazak posla nije lagan u Lijepoj Našoj, no utješna je činjenica da su konobari, kuhari, recepcionari, spremačice i šankeri trenutno najtraženija zanimanja stoga su, barem oni, u poziciji da mogu birati.

U međuvremenu je ovaj oglas izbrisan. Možda zato što poslodavac planira objaviti novi oglas s većom plaćom, no nekako je izglednije da je razlog taj što je pronašao radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:45