TROSKOT U SABORU

‘Zgrožen sam zvjerstvom u Lici. Bagerima ulaze u groblja zbog projekta koji nema smisla. Kome je to palo na pamet?!‘

Zastupnik Pavliček (HS) prozvao je Vladu jer nije osnovala ministarstvo demografije

Zvonimir Troskot

 Damjan Tadić/Cropix

Zastupnik Marijan Pavliček (HS) izjavio je u srijedu kako je Hrvatska od samostalnosti izgubila milijun stanovnika, tj. četvrtinu cjelokupnog pučanstva, no da unatoč tome nema ni ministarstvo demografije, ni demografsku strategiju.

Takva država nema ministarstvo demografije, nema demografsku strategiju, donose se ad hoc mjere kako bi se ponegdje gasio požar, izjavio je zastupnik u saborskom govoru na slobodnu temu.

Vladajuće je prozvao da unatrag četiri godine nisu imali sluha za prijedloge Suverenista da država u proračunu osigura više novca za demografsku revitalizaciju.

„Imamo proces zamjene stanovništva, iz godine u godinu imamo sve više stranaca, sve manje Hrvata, a država nema volje prepoznati ovaj problem i osigurati više sredstva za demografsku revitalizaciju“, istaknuo je.

Pavliček je prozvao HDZ da sa partnerima nema ni snage donijeti zakon o zaštiti života.

image

Marijan Pavliček

Damjan Tadić/Cropix

„U zadnjih 20 godina u Hrvatskoj je bilo preko 50 tisuća prekinutih trudnoća na zahtjev“, naveo je i pohvalio udruge koje se bore protiv toga, poput udruge „40 dana za život“ koja danas kreće s molitvom ispred raznih bolnica na 36 lokacija.

Troskot: Zgrožen sam viđenim na Kosinjskom polju

Zvonimir Troskot (Most) izjavio je kako je „zgrožen“ onim što je ovaj vikend vidio na Kosinjskom polju.

„U 21. stoljeću radimo egzodus ljudima, takvo zvjerstvo nisam imao prilike gledati ni u jednoj drugoj državi“, rekao je i naveo da se ljude prisiljava na iseljavanje kako bi se to područje natopilo i na njemu izgradila hidrocentrala.

„Samo jedan od tri generatora u Senju bi proizveo više struje, nego ta hidrocentrala u Kosinju, no tri se godine odgađa revitalizacija Senja, da se to napravi ne bi se trebalo potapati Kosinjsko polje“, rekao je.

„A gdje je zvjerstvo“, upitao se, pa objasnio kako je to „kada vam netko sa gusjeničarima, bagerima ulazi na groblja i iskopava posmrtne ostatke" suprotno zakonu o grobljima, jer treba proći najmanje 100 godina da bi se moglo prebacivati posmrtne ostatke na drugo mjesto.

„Zbog projekta koji nema apsolutno nikakvog smisla, groblja treba prekopati, kome je to palo na pamet“, zapitao se zastupnik i zaključio kako će „Kosinj biti u funkciji dok se ne opere novac“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 14:35