ISPRIČAO SE

Biskup prespavao ponoćku, vjernici se prepali da je mrtav: ‘Išao sam nešto čalabrcati, zavalio se pa navinuo budilicu‘

U neka doba čujem kucanje, bila je jedna pomoćnica, prepala se da me nije zgodila kap…

Corrado Pizziolo

 La Tenda TV

Corrado Pizziolo (73), biskup Vittorija Veneta, naprosto je prespavao ponoćku koju je ondje trebao predvoditi, uspaničivši suradnike i vjernike: pobojali su se da ga je udarila kap. Euharistijskim slavljem, uz stanovito zakašnjenje, predsjedao je don Mirco Miotto, ravnatelj Dijecezanskoga liturgijskog ureda, koji se tako nenadano iz koncelebranta obreo u celebranta.

Monsinjor Pizziolo je desetak sati kasnije, za prijepodnevne svečane Božićne koncelebrirane mise, natenane objasnio vjernicima što se dogodilo i zašto ga nije bilo.

"Znam da sam neke od vas noćas preplašio, žao mi je. Prije ponoćke sam, oko 21, završio nešto čalabrcati, zavalio sam se u naslonjač i sam sebi rekao da za svaki slučaj postavim budilicu. Ali, umjesto na 22.50, ja sam je namjestio na 10.50, pa logično nije zazvonila. U neka doba čujem kucanje, bila je jedna pomoćnica, prepala se da me nije zgodila kap…".

Vjernici su se, dakako, od srca nasmijali i nagradili biskupa pljeskom. On se još jednom ispričao i poučio da se "ne treba užasavati naših snova ni naših slabosti". Pa su tako, u Vittoriju Venetu, imali priliku čuti još jednu radosnu vijest: biskup je jedan od nas, a ne jedan iznad nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 10:00