HOROR U MEKSIKU

Braća koja su bila i u Hrvatskoj bestragom su nestala, a sad je stigla najgora vijest: ‘Tijela smo 20 sati izvlačili iz bunara‘

Baja California jedna je od najnasilnijih meksičkih saveznih država te poprište nasilnih ratova između konkurentskih bandi krijumčara droge

Bunar kod plaže La Bocana u kojemu su pronađena četiri tijela; australska braća Jake (30) i Callum Robinson (33) te Amerikanac Jack Carter Rhoad (30)

 Guillermo Arias/AFP; Instagram/

Meksičke su vlasti u predjelu savezne države Baja California u kojem su nestali australska braća Jake (30) i Callum Robinson (33) te Amerikanac Jack Carter Rhoad (30) pronašle tri beživotna tijela, piše BBC.

Savezni istražni ured Sjedinjenih Američkih Država (FBI) rekao je da su tijela pronađena u gradu Santu Tomásu na sjeverozapadu Baje Californije, ali da još uvijek nisu identificirana.

Braća Robinson i Carter Rhoad nestali su 27. travnja 2024. godine, a u Meksiko su došli kako bi surfali pored popularnog turističkog grada Ensenade.

Meksička je policija u četvrtak zbog povezanosti s njihovim nestankom ispitala jednu ženu i dva muškarca.

San Diego Tribune piše da ispitana žena ima 23 godine te da je policija kod nje pronašla drogu i telefon na kojemu se nalazila fotografija jednog od nestalih turista.

image

Bunar kod plaže La Bocana u kojemu su pronađena četiri tijela

Guillermo Arias/AFP

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije rekao je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o Robinsonima i Carteru Rhoadu.

- Kažem da je vrlo, vrlo velika vjerojatnost da su to oni - rekla je glavna državna odvjetnica Baje Californije María Elena Andrade Ramírez.

- Tijela su se počela raspadati. Zato moramo napraviti genetske testove - dodala je Andrade Ramírez.

Državno odvjetništvo Baje Californije reklo je u petak da je za zločin prisilnog nestanka izdalo uhidbene naloge.

Napušteni šatori, telefon i spaljeni bijeli kamionet koji se povezuju s nestalim trojcem ranije su pronađeni.

image

Bunar kod plaže La Bocana u kojemu su pronađena četiri tijela

Guillermo Arias/AFP
image

Bunar kod plaže La Bocana u kojemu su pronađena četiri tijela

Guillermo Arias/AFP

Baja California jedna je od najnasilnijih meksičkih saveznih država te poprište nasilnih ratova između konkurentskih bandi krijumčara droge. Istovremeno, turisti iz američke savezne države Kalifornije vole dolaziti surfati u obližnju im Ensenadu.

Braća Robinson i Carter Rhoad na društvenim su mrežama objavljivali fotografije i zapise sa svog putovanja u Meksiko.

Objave su prestale izlaziti u subotu, 27. travnja, a trojac se nije pojavio u smještaju koji je unajmio preko platforme Airbnb.

Majka braće Robinson Debra objavila je u srijedu na društvenoj mreži Facebook da se sa sinovima nije čula od 27. travnja te da poziva sve koji joj mogu pomoći da ih pronađe da to i učine. Debra Robinson rekla je da je njezin sin Callum dijabetičar.

image
Guillermo Arias/AFP

Državno odvjetništvo Baje Californije potvrdilo je u petak da su lokalne vlasti nakon pronalaska spomenuta tri tijela pronašle i četvrto.

Sva četiri tijela pronađena su u bunaru pored poznatog okupljališta surfera imena La Bocana. Meksičke su vlasti utvrdile da je četvrti pokojnik vlasnik ranča čiji je nestanak prijavljen prije dva tjedna. On je bio vlasnik imanja na kojemu su tijela pronađena. Spasioci su rekli da su tijela iz bunara dubine 15-ak metara izvlačili oko 20 sati. Tek se treba utvrditi kako su četiri pronađena pokojnika poginula.

Braća Robinson su, inače, često putovali po svijetu, a osobito su im bile zanimljive dobre lokacije za surfere. Često su boravili u SAD-u, putovali po Europi, a prošle godine su čak bili i u Hrvatskoj, na Plitvičkim jezerima, ali i na Jadranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 09:21