NOĆNA MORA

Dječaka napala tri morska psa, u zadnji tren spasila ga sestra: ‘Čuli smo vrisak, sve je bilo puno krvi‘

‘Bilo je toliko krvi. Komadići njegove noge visjeli su. Moj sin je mogao biti mrtav‘, kazao je otac dječaka

Compass Cay na Bahamima

 Patrick Phelan/Alamy/Alamy/Profimedia/Patrick Phelan/Alamy/Alamy/Profimedia

Finley Downer (8) iz Velike Britanije, koji je prošlog tjedna ljetovao na Bahamima, posjetio je s obitelji Compass Cay, zaštićenu luku u kojoj je moguće plivati s morskim psima. No zabava je ubrzo prekinuta vriskom - dok je bio u bazenu napale su ga najmanje tri morska psa dadilja, a posljedice su stravične - osmogodišnjem školarcu s obje noge ostali su visjeti komadi mesa.

Prestravljenog dječaka, tijekom izleta koji je koštao 200 funti po osobi, spasila je njegova 12-godišnja sestra koja ga je odvukla na sigurno.

Njihov otac, 44-godišnji Michael, bukirao je luksuzno ljetovanje sa svoje troje djece, Finleyjem, Lily (9) i Emily (12), a paket je uključivao i izlet na pet otoka.

Downer je kazao da su djeca vidjela morske pse kako plivaju u obližnjoj laguni pored gomile ljudi, no nisu bili svjesni da su im turisti, prije nego li su otišli, bacali ostatke hrane.

‘Odjednom sam čuo prestravljeni vrisak i vidio desetke morskih pasa kako kruže oko Finleya‘, kazao je Downer za The Sun.

‘Bilo je toliko krvi. Komadići njegove noge visjeli su. Moj sin je mogao biti mrtav. Bilo je to kao scena iz Ralja.‘

Nakon što ga je iz vode izvukla sestra dječak je prevezen u najbližu bolnicu.

Obitelj se vratila kući u Kettering nakon što je otac platio let 2000 funti kako bi odvezao Finleyja u Nassau, glavni grad Bahama, na trosatnu operaciju.

Kaže kako je bijesan jer su mu turistički vodiči rekli da su morski psi sigurni unatoč tome što Finley sada mora koristiti invalidska kolica dok mu se rane na nozi oporavljaju.

Međutim, operater Exuma Escapes, rekao je da je obitelj otišla bez vodiča u lagunu koja se ne koristi u njihovoj turi.

Na njihovoj web stranici piše da su morski psi dadilje u Compass Cayu ‘u početku bili dovođeni kao kućni ljubimci, međutim, nakon što su stekli popularnost, marina Compass Cay pretvorila se u utočište.‘

‘Morski psi su glatki na dodir dok plivaju i trljaju se o vaše noge. Smećkaste su boje i obično im ne smeta blizina drugih morskih pasa i ljudi.‘

Inače, oko metar i pol dugačak morski pas dadilja u pravilu ne napada, osim ako nije isprovociran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:00