SVE JE RASPLAKALA

Djevojka (25) dirljivom porukom na mrežama objavila svoju smrt: ‘Ako ovo čitate, onda sam umrla od raka...‘

Danielle (25) je bolovala od rijetkog i agresivnog oblika raka žučnih kanala, no posljednje dane željela je provesti u radosti

Daniella Thackray

 Facebook

‘Ako čitate ovo, to znači da sam umrla od raka, a moja je obitelj objavila ovo u moje ime.‘ Tako počinje dirljiva objava na profilima društvenih mreža Danielle Thackray (25) iz Leedsa u Velikoj Britaniji.

Iako je objava mnoge rastužila, ona u njoj zapravo kaže kako je ‘izabrala radost‘ u posljednjim danima svog života.

Objava je vrlo brzo prikupila gotovo 35.000 lajkova jer je Danielle mnoge dirnula pozitivnim stavom unatoč tragičnim okolnostima. Naime, bolovala je i na kraju umrla od rijetkog i agresivnog oblika raka žučnih kanala, poznatog kao kolangiokarcinom.

U poruci je odala počast svojoj obitelji, zaručniku Tomu i psu Leu, i poručila im da ‘uživaju u malim stvarima‘ u životu i ‘cijene svaki trenutak‘.

‘Prvo, samo želim reći da nisu svi oblici raka uzrokovani načinom života, u nekim slučajevima to je genetika ili se, nažalost, jednostavno tako dogodi. U mom slučaju, unatoč tome što sam vodila vrlo zdrav i aktivan život, rak se pojavio u mojim žučnim kanalima, a nije bio uzrokovan ničim što je bilo pod mojom kontrolom i moj život otada nikada više nije bio isti.‘

‘Kolangiokarcinom je rijedak agresivan oblik raka koji često nema očitih uzroka niti lijeka. Zaista se nadam da će se u godinama koje dolaze provesti više istraživanja o ovoj užasnoj i okrutnoj bolesti kako bi se moglo spasiti što više života‘, rekla je Danielle.

‘Iako ne možemo kontrolirati što nam se događa, možemo kontrolirati kako ćemo reagirati. Odlučila sam ne žaliti za životom koji sam gubila, već umjesto toga uživati u svakom trenutku koji mi je preostao. Kao što sam uvijek govorila i vjerovala, treba uživati u malim stvarima u životu i cijeniti svaki trenutak! Romantizirajte svoj život! Radite sve što vas čini sretnima i ne dopustite da vam itko oduzme radost života.‘

‘Voljela sam svoj život. Sve što sam postigla, bilo je ono što sam i željela. Voljela sam svoj posao, svog zaručnika, svoju obitelj, svoje prijatelje i svog psa, i kuću koju smo namjeravali kupiti i budućnost koju smo si stvarali‘, rekla je Danielle.

‘Leo, moja dlakava beba, definitivno je stigao u moj život kako bi mi pomogao uljepšati najmračnije dane‘, napisala je o svom psu, irskom seteru Leu, dok je posljednju poruku uputila svom zaručniku.

‘I na kraju mom dragom, lijepom Tomu, volim te i uvijek ću te voljeti. Hvala ti što me podržavaš i donosiš toliko ljubavi i sreće u moj život. Idi sada uživaj u svom životu, zaslužuješ to.‘

Prije sedam mjeseci Daniella je objavila novosti o svojoj borbi s rakom i otkrila da je imala operaciju jetre i žučnog mjehura.

Objavila je i svoje slike s bolničkog odjela, rekavši da sad treba vremena da se ‘odmori, oporavi i ponovno nauči hodati‘, te zatražila preporuke za serije i filmove.

Nakon Danielline poruke, mnogi su poželjeli izraziti sućut njezinoj obitelji.

‘Doslovno sam u suzama. Nakon što mi je u kolovozu dijagnosticiran rak dojke u stadiju 1A, zatim operacija (lumpektomija) praćena zračenjem, ova njezina poruka me baš pogodila‘, napisala je jedna komentatorica.

‘Tako hrabre riječi od nekoga koga nikad nisam upoznao, ali me puno toga naučio‘, glasio je drugi komentar.

‘Ti si nevjerojatna dama, kakvu divnu poruku si nam ostavila, počivaj u raju‘, glasio je treći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 07:44