OPASNA CHIARA

Drama na kraljevskom dvoru u srcu Europe: ‘Njoj je samo do pozornosti, čekajte da je upozna s bakom...‘

Christian je dečko na mjestu, nadam se da ću uskoro upoznati i kraljicu Margrethe, kaže Maria Chiara di Borbone delle Due Sicilie

Princ Christian od Danske, Maria Carolina i Maria Chiara di Borbone delle Due Sicilie

 /Profimedia

Europska javnost ovih dana itekako je zaokupljena navodnim zarukama između princa Christiana od Danske (17) i princeze Marije Chiare di Borbone delle Due Sicilie (18). Dok Chiara godinama poznaje Christianove roditelje, princezu Mary i prijestolonasljednika Frederika, kraljevski promatrači pitaju se što će o mogućem vjenčanju reći njegova baka, danska kraljica Margrethe, koja još nije niti upoznala unukovu djevojku, piše Daily Mail.

Inače, Chiara i njezina sestra, princeza Maria Carolina di Bourbon (19), nisu nimalo samozatajne - štoviše, kako izvještavaju danski mediji, obje više od svega obožavaju biti u središtu pozornosti, spremno poziraju fotografima kad su na glamuroznim putovanjima i rado daju opsežne intervjue talijanskim medijima. Osim toga, sestre su vrlo popularne na Instagramu i YouTubeu, gdje imaju vlastiti kanal na kojemu si međusobno vrlo otvoreno postavljaju "škakljiva" pitanja poput "jesi li ikad bila zaljubljena" i "jesi li se ikad poljubila".

U nedavnom intervjuu za talijanski list Corriere, Chiara je rekla kako budući danski kralj i ona imaju "vrlo poseban odnos".

image

Princ Christian od Danske

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

- Znamo se od malih nogu, moj otac Carlo kum je njegovoj mlađoj sestri Josephine. Christian je dečko na mjestu, nadam se da ću uskoro upoznati i kraljicu Margrethe - izjavila je.

Inače, talijanska nasljednica najmlađa je kći princa Carla, vojvode od Castra, i princeze Camille, vojvotkinje od Castra, koji su, između ostaloga, bliski i sa skandalima opterećenim princom Albertom od Monaka. Princ Carlo polaže pravo na sad nepostojeće prijestolje bivše kuće Borbone delle Due Sicilie, grane španjolske kraljevske obitelji koja je tijekom 18. i 19. stoljeća vladala južnom Italijom i Sicilijom. Iako neće naslijediti titule, kaže kako ima "ogromnu odgovornost nastaviti povijest svoje kraljevske obitelji".

A za razliku od Chiare, princ od Danske svoj privatni život nastoji držati što dalje od očiju javnosti. Uoči proslave svojega 18. rođendana, koji je 15. listopada, on se odrekao kraljevske novčane naknade, na koju ima pravo sve do punoljetnosti, tj. do 21. godine.

- Glavni prioritet princa Christiana u nadolazećoj godini bit će završetak višeg srednjeg obrazovanja. Stoga je s državnim ministarstvom dogovoreno da će se godišnja mirovina za njega tražiti tek kad princ navrši 21 godinu ili ako u međuvremenu eventualno dođe do promjene na prijestolju - priopćila je nedavno danska kraljevska obitelj. Podsjetimo, Christian je drugi u redu za dansko prijestolje iza svojega oca, prijestolonasljednika Frederika.

Zasad nije poznato što o svemu ovome misli njegova navodna zaručnica i zaljubljenica u glamur, Maria Chiara di Borbone delle Due Sicilie.

- Obitelj di Bourbone povezana je s gotovo svim kraljevskim obiteljima ili bivšim vladarima Europe, to vam je kao neka vrsta velikog i vrlo ekskluzivnog kluba - voli se pohvaliti talijanska princeza. Sa sestrom Marijom u slobodno vrijeme bavi se humanitarnim radom, druži s najelitnijim društvom Europe te tečno govori engleski, francuski i talijanski jezik.

Budući da je Chiara mlađa sestra, ona neće naslijediti očevu titulu i dužnosti - sve će, naime, pripasti starijoj sestri Mariji Carolini, vojvotkinji od Kalabrije i Palerma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:58