TRAGEDIJA U AUSTRALIJI

Godinama je htjela zatrudnjeti, rađala je 25 h, izgubila 1,7 l krvi, a onda je stigao šok: ‘Noćna mora svake majke...‘

Radost para zbog rođenja djeteta bila je kratkog vijeka jer su 10 dana kasnije otkrili da je izraslina rak grlića maternice

Taylor Johnston

 Facebook/Jesse Johnston

Taylor Johnston (29) preminula je samo četiri mjeseca nakon što je rodila bebu Billie Mae dobivenu izvantjelesnom oplodnjom. Mlada majka iz Australije 10 dana nakon poroda saznala je da ima rak grlića maternice, a kasnije je utvrđeno da ima i terminalni rak koštane srži, prenosi Daily Mail.

- Naša voljena Taylor dobila je anđeoska krila i sad pazi na nas. Još jedna predivna duša prerano oteta. Počivaj u miru, tvoj vječni osmijeh, zarazna energija i ljubazan duh nastavit će živjeti, stoji na GoFundMe stranici uz informaciju da je preminula 18. rujna.

Taylor se 2022. godine udala za Jesseja, borili su se s dvije runde IVF-a prije nego je uspjela zatrudnjeti. Netball klub Rye za koji je Taylor igrala također je objavio priopćenje o tragičnoj smrti.

- Slomljeni smo viješću o smrti jedne od naših omiljenih igračica nakon kratke, ali hrabre borbe s rakom. Voljeli su je svi koji su s njom dijelili plesni podij ili teren, napisali su.

Sa suprugom je dugo pokušavala ostati u drugom stanju, na kraju su se okrenuli IVF tretmanu koji je imao pozitivan ishod. 19. svibnja, nakon maratonskih 25 sati trudova, konačno je rodila svoju čudesnu Billie Mae. Porod je završio hitnim carskim rezom i gubitkom 1,7 litara krvi tijekom kojeg su primalje otkrile polip na vratu maternice.

Radost para zbog rođenja djeteta bila je kratkog vijeka jer su 10 dana kasnije stigli rezultati testiranja koji su otkrili da je izraslina zapravo rak grlića maternice. Dijagnoza se samo pogoršala nakon niza MRI testova i PET skeniranja koji su pokazali da se bolest proširila i na koštanu srž.

- Njihov svijet je stao. Bili su slomljeni, slomljenog srca i ukočeni, nisu mogli disati, napisala je Taylorina sestra Lani Dorning na GoFundMe stranici.

Taylorin suprug nije se mogao vratiti na posao stolara jer se brinuo o novorođenčetu dok mu je supruga bila na iscrpljujućem liječenju.

- Nije mogla imati bebu uz sebe preko noći dok je prolazila kroz kemoterapiju. Najgora noćna mora svake majke, samo da ju je mogla držati tijekom noći, mirisati i osjetiti je, napisala je sestra.

Zbog ozbiljnosti slučaja, Johnston je odmah upućena na hitnu kemoterapiju te nisu rađeni testovi odakle je rak krenuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:12