KALVARIJA BRITANKE

‘Htjela sam smanjiti usne, a onda se dogodila ova reakcija...A kozmetičarka je prekinula svaki kontakt sa mnom!‘

Courtney Taaffe (27) iz Cambridgeshirea dobila je ozbiljnu alergijsku reakciju na otapalo

Courtney Taaffe

Majka dvoje djece ostala je doslovno bez riječi kada su joj se usne napuhale odmah nakon postupka otapanja filera, piše Daily Mail.

Courtney Taaffe (27) iz Cambridgeshirea, inače majka dvoje djece, odlučila je otopiti filere koje je imala u usnama. Otišla je neimenovanoj kozmetičarki nadajući se da će joj smanjiti usne, ali dogodila se ozbiljna alergijska reakcija na otapalo.

Svoju nevolju Courtney je opisala na TikTok-u. Rekla je i da joj je kozmetičarka nakon zahvata rekla da to ‘tako treba izgledati‘ i da je ‘normalno‘.

No istina je da svojoj klijentici nije napravila alergijski test i čak je pokušala uvjeriti da liječnik kojem se Courtney kasnije obratila, nije u pravu.

27-godišnjakinja u jednom trenutku nije mogla ni govoriti i imala je osjećaj ‘kao da usne imaju zraka u sebi, kao da će puknuti - a ja nisam mogla govoriti‘.

Neimenovana kozmetičarka nastavila je uvjeravati Courtney putem SMS-a da će se reakcija smanjiti do sljedećeg jutra, iako joj je lice bilo ‘jako natečeno‘.

No sljedeće jutro nije sve bilo u redu pa je Courtney obuzeo strah.

U videu na TikToku, koji sada ima oko 275.100 pregleda, rekla je: ‘Sve me jako boljelo kad sam otišla u krevet.‘

Kad se probudila, lice joj se dodatno povećalo i postalo ‘upaljeno, crveno i stvarno bolno‘.

Sat vremena nakon tretmana, Courtney više nije mogla komunicirati. ‘U tom trenutku nisam mogla razgovarati. Pljuckala sam, a riječi nisu izlazile kako treba. Jezik mi je jako natekao.‘

Alergijska reakcija je bila tako jaka da joj je natekao i vrat. Otišla je u najbližu bolnicu, gdje su joj objasnili o čemu se radi.

‘Nikad u životu ni na što nisam bila alergična. Nisam znala kako bi izgledala reakcija ili što je ili nije normalno prilikom otapanja filera u usnama.‘

Kozmetičarka je napravila test za alergiju, no on je trajao manje od dvije minute. Potom joj je rekla da nije alergična iako je test odmah poprimio crvenu boju.

Kako bi spriječili takve pojave, kozmetičari bi trebali napraviti test na alergije najmanje 48 sati prije tretmana, kažu stručnjaci.

Unatoč ovim smjernicama, kozmetičarka je kazala da se test provodi samo ‘neposredno prije‘ postupka, svodeći loše iskustvo Courtney Taaffe na ‘odgođenu reakciju‘.

Nesavjesna kozmetičarka je otišla toliko daleko da je sugerirala kako liječnik nije u pravu, optuživši mladu majku da pokušava ‘sabotirati‘ njezinu karijeru koju je ‘gradila od nule‘.

Kad je Courtney zatražila da joj pojasni neke detalje o zahvatu, ova joj je odbrusila u tekstualnoj poruci: ‘Apsolutno ne, nisam učinila ništa loše, nažalost, vaše tijelo je reagiralo. Molim vas, nemojte me više kontaktirati.‘

Nakon toga, kozmetičarka se više nije javljala i blokirala je Courtney na Instagramu.

Liječnici su Courtney prepisali antihistaminik.

Tri tablete kasnije, oteklina se značajno smanjila, ali se lice još nije vratilo u prvobitno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:51