SVE JE SNIMLJENO

Ivan je pred kamerom vandalizirao rimski Koloseum, Talijani bijesni: ‘Ti to ozbiljno?! Kakav šu**k!‘

Mnogi su autoru snimke poručili kako bi istu trebao poslati policiji. Počinitelj bi mogao biti kažnjen s čak 20.000 eura

Vandaliziranje Koloseuma

 Screenshot/Reddit

Slučajni prolaznik snimio je turista kako u kamene zidove 1937 godina starog rimskog Koloseuma ključevima urezuje "Ivan + Hayley 23", aludirajući na godinu u kojoj su posjetili ovaj kultni amfiteatar.

Talijani su, naravno, bijesni zbog ovakvog očitog nepoštivanja njihove kulturne baštine.

Video je objavljen na Redditu pod naslovom: "Je**ni turist urezuje ime u Koloseumu u Rimu". U njemu muškarac koji govori engleski i sve snima negoduje: "Jesi li ozbiljan, čovječe? Ovo je sj**ano, baš si šu**k".

Mnogi su autoru snimke poručili kako bi istu trebao poslati policiji u nadi da će ona uhvatiti vandala. U tom slučaju, prijeti mu kazna u iznosu do čak 20.000 eura, a osim toga, mogao bi dobiti i do godinu dana zatvora.

- Vrlo je ozbiljno i nekulturno da turist ovako nagrđuje jedno od najpoznatijih mjesta u svijetu, povijesnu baštinu kao što je Koloseum, kako bi urezao imena zaručnice i sebe. Nadam se da će, tko god je ovo napravio, biti identificiran i sankcioniran prema našim zakonima - komentirao je talijanski ministar kulture Gennaro Sangioano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:02