NEBESKI FENOMEN

Misteriozna spiralna svjetlost zapanjila ljude, masovno dijele snimke: ‘Lebdjelo je i činilo se kao obavijeno maglicom‘

Nekoliko korisnika je na X-u podijelilo fotografije i snimke neobičnih prizora na nebu.

Neobična svjetlost na nebu

 X

Na društvenim mrežama pojavila su se svjedočanstva pojedinaca o misterioznim spiralnim prizorima na nebu iznad nekih dijelova Sjedinjenih Američkih Država i Europe ovoga tjedna, a mnogi spekuliraju da je riječ o neidentificiranim letećim objektima.

Javljali su se stanovnici Ukrajine i Finske, ali i Arizone i Kalifornije.

Zanimanje za neidentificirane fenomene na nebu dosegnulo je vrhunac prošle godine nakon što je nekoliko stručnjaka posvjedočilo pred odborom američkog Kongresa da bi NLO-i mogli predstavljati prijetnju nacionalnoj sigurnosti.

Gallupova anketa provedena 2021. godine pokazala je da 41% Amerikanaca vjeruje da su izvanzemaljske letjelice posjetile Zemlju, što je osam posto više u odnosu na 33 posto 2019. godine.

Nekoliko korisnika je na X-u podijelilo fotografije i snimke neobičnih prizora na nebu.

- Neka mi netko kaže da ovo nije bio NLO. Potpuno vedro nebo i najednom ugledam vrlo mutnu bijelu svjetlost (bez bljeskova poput aviona) koja dolazi ravno prema meni, napisala je jedna osoba u petak.

- Potom ide ravno gore i nestaje. Provjerio sam, nije bilo lansiranja raketa ili nečeg sličnog (iako bi raketa emitirala svjetlost drugačije boje). Toliko sam uspio snimiti kamerom. Objasnite mi molim vas o čemu se radi, napisao je.

Drugi korisnik na X-u napisao je da je u Arizoni vidio nešto vrlo slično.

- Došlo je sa Zapada, lebdjelo je i činilo se kao obavijeno maglicom, a onda je odjednom nestao, baš kao na tom videu, tako mi je drago što su drugi uspjeli snimiti, napisao je.

Jedan korisnik je primijetio da je oko letećeg objekta bilo sumaglice, unatoč vedrom noćnom nebu.

- Prijavljujem NLO na nebu iznad Santa Barbari, napisao je.

Neobična svjetlost pojavila se i u Santa Barbari.

- NLO u Palm Springsu. Upravo sam snimio ovo na iPhoneu, bez ijednog oblačka na nebu. A onda je najednom nestalo.

Prema snimci objavljenoj na Redditu, slična svjetlost viđena je u Helsinkiju.

Alpha Centauri, ukrajinski neprofitni obrazovni projekt, objavio je na X-u da je misteriozni bijeli bljesak uočen u nekim regijama na nebu iznad Ukrajine u četvrtak. Oni su pak ponudili objašnjenje neobičnog fenomena.

- Ponovno neobični objekti na nebu iznad Ukrajine. U nekim regijama na nebu se mogla vidjeti ispušna spirala letjelice Falcon 9 nakon lansiranja iz Kalifornije, napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:07