LEŠ PRONAŠLI U KUĆI

'NE MOGU PRESTATI PLAKATI'Svijet sporta u šoku, umro zlatnije olimpijac, imao je 35 godina...

 Getty Images

Bugarska i međunarodna sportska javnost s nevjericom su dočekali vijest o smrti slavnog bugarskog dizača utega Milena Dobreva (35), koji je u kategoriji do 94 kilograma na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine osvojio zlatnu medalju.

Kako javlja agencija Novinite, leš Milena Dobreva pronađen je u subotu oko 13.30 u njegovom domu u Plovdivu, a prema prvim informacijama čini se da je umro od srčanog udara.

Njegov prijatelj Atanas Markov rekao je kako je imao problema sa srcem, ali da je nedavno prestao uzimati lijekove. Dodao je da su njih dvojica planirali uskoro otvoriti sportsku akademiju za djecu.

'Ne mogu prestati plakati. Bio je najbolja osoba koju sam upoznao', kratko je za BBC izjavio nekadašnji trener dizanja utega Plamen Asparuhov.

Dobrev je rođen 28. veljače 1980. godine u Plovdivu i posljednji je Bugarin koji je za svoju domovinu na Olimpijskim igrama osvojio neku medalju u dizanju utega. Karijeru je prekinuo zbog istegnutog mišića neposredno prije početka Olimpijade u Pekingu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:44