IZVANREDNO STANJE U MAKEDONIJI

NOVA ALBANSKA ORUŽANA SKUPINA PRIJETI 'Oslobodite zatvorenike ili kreću napadi na policiju!'

Skoplje, Makedonija, 040714.Policija ?? vodenim topovima i sok bombama razbila nasilne prosvjede tisucu Albanaca koji su bacali kamenje na policiju i zgradu Suda zbog presude za ubojstvo pet Makedonaca prije dvije godine. Sestorica optuzenih osudjeni su na dozivotni zatvor. Policija je privela najmanje dvojicu prosvjednika.Na fotografijama: sukob policije sa albanskim prosvjednicima.Foto: Maja Zlatevska / CROPIX
 Maja Zlatevska / CROPIX

SKOPLJE - Potpuno nova, četvrta albanska gerilska formacija, koja se naziva ‘Oslobodilačka vojska Skoplja,’ prijeti makedonskoj policiji i zahtjeva oslobađanje šestorice Albanaca koji su osuđeni na kaznu doživotnog zatvora zbog terorizma i ubojstva petorice Makedonaca u slučaju ‘Monstrum,' prenose novosti.rs.

- Ukoliko albanski zatvorenici ne budu oslobođeni do 14. srpnja, Oslobodilačka vojska će poduzeti ozbiljne korake i masovne napade na makedonsku policiju, stoji u priopćenju za javnost stožera te organizacije, koje je bilo poslano svim medijima.

FOTO: KAOS U SKOPLJU 2000 Albanaca policiju zasulo kamenjem, uzvratili šok bombama

Oslobodilačka vojska Skoplja već je četvrta oružana skupina koja se oformila na teritoriju Makedonije od kraja rata 2001. godine i raspuštanja Oslobodilačke nacionalne armije, koju su predvodili Ali Ahmeti i Gzim Ostreni, pišu novosti.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:01