CURE NOVI DETALJI

Objavljena ključna snimka vozila, teške optužbe na račun policije: ‘To su nevjerojatni propusti!‘

Brutalno ubojstvo tinejdžerice Vanje ne prestaje okupirati makedonsku javnost

Panče i Vanja

 Društvene Mreže/

Brutalno ubojstvo tinejdžerice Vanje ne prestaje okupirati makedonsku javnost, a mnogi pokušavaju rasvijetliti brojne nejasnoće vezano za slučaj. Podsjetimo, ubojica je Ljupčo Palevski Palčo, poznat i kao kontroverzni desničarski političar, a u slučaj je umiješan i Vanjin otac Aleksandar. Još trojica su iza rešetaka zbog umiješanosti u ubojstvo Vanje, ali i frizera, čiji je automobil ukraden i korišten u otmici djevojčice.

Novinar Furkan Saliu na portalu "PortaliX" objavio je videozapis na kojem se vide ukradena vozila Citroen te bijeli Renault s kojima je oteta 14-godišnja Vanja Gjorchevska. Prema snimci, u Citroenu, koji je bio u vlasništvu 74-godišnjeg frizera Pančea Žeževskog, vide se vozač i suvozač koji nose crne kape, kao i nešto što sliči na bijelu torbu u stražnjem dijelu automobila.

Na snimkama se vidi i dim od požara na mjestu gdje je kasnije pronađeno zapaljeno vozilo, ali i zakopano tijelo ubijene djevojke. Novinar tvrdi da snimka dokazuje da je vozilo zapaljeno već u 9:37. On tvrdi da snimka pokazuje točno kada je i kako žrtva završila u selu Brazda.

Kako prenosi makedonski Kurir, nestanak vozila u kojem je Vanja oteta i ubijena MUP-u je prijavljen 22. studenoga, a automobil je 24. bio u Skoplju. Rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare Dragan Kovački, oporbeni saborski zastupnik i član IK VMRO-DPMNE.

- Prema dosad poznatim informacijama, prvoosumnjičeni Palevski počinio je ubojstvo nad Žeževskim iz Velesa, uzeo mu vozilo i danima se slobodno šetao, nakon čega je počinio još jedno ubojstvo i pobjegao.

On tvrdi da je MUP napravio niz propusta nepravovremenim i nestručnim rasvjetljavanjem slučaja nestanka Pančea Žeževskog iz Velesa.

- MUP od samog početka nije poduzeo konkretne i opsežne operativne mjere: Je li poduzeto sve da se pronađe njegov telefon? Navodno je pronađen tek nakon četiri dana. Je li policija preko mobilnog operatera pokušala doći do liste razgovora koje je osoba vodila proteklih dana?, samo su neka od pitanja koje je postavio Kovački.

image

Ljupčo Palevski Palčo

/Screenshot/facebook

Zatražio je i odgovor na pitanje jesu li na njegovom telefonu pronađeni tragovi osobe koja se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

- Je li istina da je nestanak frizerova vozila prijavljen MUP-u 22. studenog, pet dana prije Vanjinog ubojstva, a ministar je tvrdio da se za tim vozilom nije tragalo jer nisu znali da je nestao zajedno s Pančeom. Je li istina da je vozilo kojim je ubijena Vanja bilo na ulicama Skoplja u petak, tri dana prije ubojstva? Očigledno je da su napravljeni kardinalni propusti. Da je MUP pravovremeno reagirao, možda bi se monstrumi spriječili da ubiju Vanju, smatra Kovački.

Kako smo ranije pisali, policija vjeruje da je otmica organizirana kako bi se od Vanjine majke kao otkupnina izvukla velika svota novca. Prema jednoj verziji, Vanjin djed je bio direktor carine i prilično je imućan čovjek, a prema drugoj, Vanjina majka je nedavno prodala stan i došla do značajnih financijskih sredstava.

No, u cijeloj ovoj priči ostaje nejasno zašto se banda koja je Vanju brutalno otela, vezala joj ruke i noge i tako je smjestila u prtljažnik automobila, nije javila Vanjinoj majci i zatražila otkupninu, već su je vrlo brzo ubili, samo nekoliko sati nakon otmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:09