SVE VIŠE INCIDENATA

Otvorena kaznena istraga zbog otpalog dijela na novom Boeingu 737 MAX

Istraga bi pomogla da se provjeri je li Boeing postupio u skladu s prethodnom nagodbom u istrazi o dva kobna pada zrakoplova 737 Max

Boeing 737-9 MAX

 American Photo Archive/Alamy/Alamy/Profimedia/American Photo Archive/alamy/alamy/profimedia

Američko ministarstvo pravosuđa otvorilo je kaznenu istragu o incidentu Boeinga 737 MAX na letu Alaska Airlinesa u siječnju, izvijestio je u subotu Wall Street Journal pozivajući se na dokumente i osobe upoznate s tim slučajem.

Istražitelji su kontaktirali neke putnike i članove posade na letu od 5. siječnja, koji je prinudno sletio u Portland, Oregon, nakon što je u zraku otpao komad trupa zrakoplova, objavio je WSJ.

Istraga bi pomogla ministarstvu pravosuđa da provjeri je li Boeing postupio u skladu s prethodnom nagodbom u saveznoj istrazi o dva kobna pada zrakoplova 737 Max 2018. i 2019., piše Journal.

"U ovakvom slučaju normalno je da ministarstvo pravosuđa provodi istragu", rekao je glasnogovornik Alaska Airlinesa. “U potpunosti surađujemo i ne vjerujemo da smo meta istrage.”

Boeing i ministarstvo nisu odmah odgovorili na zahtjev Reutersa za komentarom.

Sa zrakoplova su ispala vrata za izlaz u slučaju nužde iz putničke kabine nedugo nakon polijetanja iz zračne luke u Portlandu u Oregonu 5. siječnja. Prinudno je sletio natrag u zračnu luku Portland, a svi putnici navodno su prošli bez težih ozljeda,

Američka Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) naknadno je naredila privremeno prizemljenje 171 uskotrupnog MAX 9 aviona slične konfiguracije.

U najnovijem incidentu Boeing 777 prinudno je u četvrtak sletio u Los Angeles nakon što mu je tijekom polijetanja otpala guma na jednom od kotača.

Zrakoplov United Airlinesa je poletio iz Los Angelesa za Japan i u njemu je bilo 249 ljudi, no odmah se vratio u zračnu luku.

Otpala guma završila je na parkiralištu aerodroma oštetivši nekoliko automobila, no nije bilo žrtava, objavio je lokalni medij KRON4.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:33