NASILNIK U UNIFORMI

Policajac se iživljavao nad crncem, stravične scene gledala njegova prestravljena djeca: ‘Skini se s njega!‘

Video je podijelio velški ogranak pokreta ‘Black Lives Matter‘, iz kojeg tvrde da je nasilje rasno motivirano
Velški policajac primjenjuje silu prilikom uhićenja 41-godišnjaka

Nadležne službe za interni nadzor unutar policije u Walesu istražuju slučaj nasilnog ophođenja policajca prema osumnjičenom u gradu Newportu.

Povod je snimka koja kruži internetom, a koju je podijelio velški ogranak pokreta 'Black Lives Matter', na kojem je vidljivo kako policajac rukama, nogama i palicom udara 41-godišnjeg muškarca i pritišće ga o drvene palete težinom vlastitog tijela.

Incident se događao pred ženom koja je sve snimala, ali i maloljetnicima. Na snimci se može čuti kako žena vrišti: "Skini se s njega!"

Na mjesto događaja kasnije su došli i drugi policajci, koji su smirili situaciju, ali i priveli 41-godišnjaka pod sumnjom da je bez vozačke dozvole vozio neregistrirano vozilo. Pred sudom se zbog tih optužbi pojavio tri dana nakon incidenta.

Osim toga, načelnik postaje Gwent Tom Harding, u kojoj radi policajac sa snimke, kazao je da se osumnjičenik sa snimke tereti i za napad na zaposlenika hitne službe te za ometanje istrage.

Načelnik Harding kazao je kako je postaja "svjesna postojanja snimke i slučajeve ovakve naravi shvaća vrlo ozbiljno."

Rekao je kako policajac u pitanju trenutno ne vrši operativne dužnosti te da je u skladu s procedurom slučaj prosljeđen Nezavisnom uredu za policijsko vladanje.

Iz pokreta 'Black Lives Matter' smatraju da je nasilje nad 41-godišnjakom rasno motivirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:19