NASAMARENI

‘Pomozite ovim prekrasnim udanim ženama da zatrudne‘: Stotine muškaraca palo na Facebook prevaru

Prevaranti su žrtvama izdavali i dokumentaciju s naslovom "Sporazum o rođenju djeteta" koja je uključivala njihovu fotografiju
 /Facebook

Stotine lakovjernih muškaraca žrtve su razrađene prijevare u kojoj se od njih tražilo da provedu noć u hotelu sa ženom i naprave joj dijete za što su trebali biti dobro plaćeni. Caka je bila u tome da prije sastanka uplate polog kako bi se registrirali i jamčili da mogu spavati sa ženom koju su odabrali. Prevaranti bi tad uzeli novac i prekinuli s njima kontakt, prenosi Daily Mail.

Internetska prijevara "All India Pregnant Job" namamila je muškarce slikama i snimkama lijepih udanih žena kojima je potrebna pomoć da zatrudne. Facebook je preplavljen snimkama mladih žena koje reklamiraju uslugu i potiču muškarce da se prijave za lažni posao uz kontakt podatke preko WhatsAppa.

image
Arun Sankar/Afp/Profimedia/Arun Sankar/afp/profimedia

- Upoznajte lijepu, udanu ženu po svom izboru i uđite s njom u fizički odnos zbog pravljenja djeteta. Ako žena zatrudni bit će vam plaćeno 15.000 eura, a ako ne uspije dobivate 6.000 za trud. Diskrecija zajamčena, stoji u opisu.

Na drugoj snimci muškarcima se obećava isplata ako mogu ženi pružiti zadovoljstvo da postane majka. Neke od snimki pokazuju muškarce i žene kako razgovaraju o usluzi uz svežnjeve novčanica oko njih ili pak kako žena muškarcu pruža veću količinu novca.

U akciji je uhićeno osam ljudi, dok je vođa cijelog projekta među desetak prevaranata koji su pobjegli. Dužnosnici su za India Today rekli da su prevaranti manipulirali žrtvama tako što bi im govorili da su i drugi odabrali istu ženu te da će onaj tko prvi dođe biti plaćen za uslugu. Prema navodima policije, prevarom je upravljala banda u Biharu u sjeveroistočnoj Indiji.

- Banda je aktivna godinu dana i vjerujemo da su prevarili stotine ljudi, do sad se nitko nije žalio, moguće zbog srama, rekao je zamjenik načelnika policije Kalyan Anand.

Žrtve prevare su muškarci iz cijele Indije, a osim Facebooku do nekih su žrtvi došli izravno ih kontaktirajući nakon što su došli do njihovih osobnih podataka. Jedna od žrtvi za BBC je rekla da su ga ubrzo nakon što je kliknuo na snimku nazvali prevaranti i tražili da uplati 799 rupija (oko 9 eura) da se registrira. Obećano mu je 3 milijuna rupija (oko 33.000 eura) da spava sa ženom, što je jednako njegovoj trogodišnjoj plaći, plus dodatnih 800.000 rupija (oko 8.800 eura) ako zatrudni.

Prevaranti su žrtvama izdavali i dokumentaciju koja je uključivala njihovu fotografiju i fotografiju policajca. Na vrhu jednog od dokumenata stajao je naslov "Sporazum o rođenju djeteta" koji je potpisan potpisom koji podsjeća na onaj Oprah Winfrey. Radnik je rekao da je siromašan i da mu je očajnički trebao novac pa je nasjeo na trik.

U idućim tjednima izdvajao je sve više i više novca za koji mu je rečeno da je potreban za pokrivanje pristojbi za registraciju i poreza na njegov obećani dohodak. Prevaranti su da mamili fotografijama raznih žena ispitujući ga s kojom bi htio provesti noć. Izgubio je tako cijelu mjesečnu plaću prije nego što je rekao da im više ne može plaćati i zatražio povrat.

Opsežna akcija lova na članove prevarantskog lanca se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:48