POTRESNE RIJEČI

Scene koje je teško i gledati: ‘Dušo tatina, preteško je bez tebe, bez tvog osmijeha... Javi se ponekad u snu‘

Rekao je da se za njega, njegovu suprugu Nataliju i Angelinine sestre Mariju i Jelenu, život dijeli na prije i poslije 3. svibnja

Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline

 Cropix

Danas se obilježava godišnjica tragedije u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, kada je 13-godišnji dječak ubio devetero učenika i školskog zaštitara.

Trinaestogodišnji učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. svibnja 2023. tijekom prvog sata očevim pištoljem ubio je devetero svojih školskih kolega - Bojanu Asović (11), Anu Božović (11), Katarinu Martinović (12), Maru Anđelković (13), Emu Kobiljski (13), Sofiju Negić (13), Andriju Čikića (14), Adrianu Dukić (14) i Angelinu Aćimović (14) - te školskog zaštitara Dragana Vlahovića (53).

image

Obilježavanje godišnjice masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

Cropix/Cropix
image

Obilježavanje godišnjice masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix

Ranjeno je još petero učenika i nastavnica.

Obitelji ne mogu preboljeti gubitak. Potresne riječi oca ubijene djevojčice Angeline Aćimović prenosi Nova.rs.

- Ginče, dušo tatina, čedo moje. Preteško je bez tebe, bez tvog osmjeha, zagrljaja, radosti. Svega što je tebe činilo najboljim djetetom na zemlji. Sada si naš Anđeo. Mi se trudimo sanjati tvoje snove. Pokušavamo biti kreativni kao ti. Hvala za svesrdnu pomoć koju nam šalješ. Javi se ponekad u snu. Vidimo se, napisao je Anđelko Aćimović, Angelinin otac.

Rekao je da se za njega, njegovu suprugu Nataliju i Angelinine sestre Mariju i Jelenu, život dijeli na prije i poslije 3. svibnja. On je za tragediju toga dana saznao od supruge.

- Angelina je otišla u školu. Supruga je ostala kod kuće, a kako živimo u blizini škole, čula je veći broj sirena. Nazvala je majka Angelinine prijateljice i pitala je li čula za pucnjavu i je li se čula s Angelinom. Nazvala me je i rekla da se nešto dogodilo. Rekao sam suprugi da se smiri, da ide u školu, da ću ja stići, da je sve u redu. Natalija je krenula, a ja sam nazvao Angelinin broj. Nitko nije odgovarao. Ni na kraj pameti mi nije bilo što se zapravo događa, a onda sam došao ispred škole i vidio policiju, ispričao je ranije otac Anđelko za Nova.rs.

image
Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:08