FILMSKA SCENA

Šestogodišnjaka ukrcali na pogrešan let: ‘Utrčala sam u zrakoplov i pitala gdje mi je unuk?‘

Takve su nezgodne neuobičajene, ali maloljetnici su i ranije putovali pogrešnim letovima

Ilustracija

 Markus Mainka/Imagebroker/Profimedia/Markus Mainka/imagebroker/profimedia

Šestogodišnjaka ukrcali na pogrešan let Spirit Airlinesa pa je završio 260 kilometara udaljen od bake koja ga je čekala u floridskoj zračnoj luci. Casper je na put krenuo iz Philadelphije, a s bakom se trebao sastati u Fort Myersu na Floridi. Ipak, završio je u Orlandu koji se nalazi na četiri sata vožnje od Fort Myersa, piše BBC.

Spirit Airlines se ispričao i ponudio da će Casperovoj baki Mariji Ramos platiti troškove puta do Orlanda kako bi došla do svog unuka. Scena koja podsjeća na film Sam u kući kad se Kevin ukrca na pogrešan let, ostavila je šestogodišnjaka daleko od obitelji na sam Božić. Nakon što je zrakoplov u kojem je trebao biti sletio bez njenog unuka, zavladala je panika.

- Utrčala sam u zrakoplov i pitala stjuardesu gdje je moj unuku koji joj je predan u Philadelphiji, rekla je Ramos za WINK-TV.

Stjuardesa joj je odgovorila kako sa sobom nije imala djecu. Srećom, Casper je uspio nazvati baku ubrzo nakon što je sletio u Orlando. Ramos je odmah sjela u auto i uputila se po unuka.

- Želim da me nazovu i objasne kako je moj unuk završio u Orlandu. Kako se to dogodilo? Jesu li ga izbacili iz aviona? Je li sam ušao u pogrešan avion?, ljutila se baka dječaka.

Spirit Airlines se ispričao zbog nastalih neugodnosti i problema.

- Ozbiljno shvaćamo sigurnost i odgovornost za prijevoz svih naših korisnika zbog čega provodimo internu istragu. Ispričavamo se obitelji zbog ovog iskustva, napisala je kompanija u službenoj izjavi.

Takve su nezgodne neuobičajene, ali maloljetnici su se i ranije ukrcavali na pogrešne letove. 2009. dvije su djevojčice bez pratnje smještene na pogrešne letove Continental Airlinesa, a krivcem je proglašena loša komunikacija među osobljem. I u Europi se sličan događaj dogodio 2019. kad je dječak ukrcan na let za Njemačku iako je trebao putovati u Švedsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 11:23