FATALNA POGREŠKA

Tattoo majstor oslijepio ženu, detalji horora iz salona su jezivi: ‘Iglu je zavukao preduboko i pustio tintu‘

Pogrešno tetoviranje rezultiralo je potpunim gubitkom vida na desnom oku, a uskoro se isto dogodilo i na lijevom oku

Aleksandra

 Screenshot/Instagram

Tattoo majstor koji je oslijepio ženu nakon pokušaja da joj oboji očne jabučice u crno kažnjen je s 35 tisuća eura. Sud u poljskom gradu Wroclawu proglasio je Piotru A. krivim nakon što je otkriveno da nije znao tetovirati oči te da se koristio tehnikom sličnom tetoviranju kože, prenosi Daily Mail.

Bivša manekenka Aleksandra Sadowska, koja je tad imala 21 godinu, htjela je bjeloočnice obojiti u crno po uzoru na repera po imenu Popek. Tattoo majstor je tijekom tretmana iglu zavukao preduboko u oko i upotrijebio tintu koja nije certificirana za upotrebu na očima. Ubrzo nakon toga, Aleksandra se počela žaliti na bolove u očima za koje joj je tattoo majstor rekao da su normalni i da se liječe lijekovima protiv bolova.

Pogrešno tetoviranje rezultiralo je potpunim gubitkom vida na desnom oku, a uskoro se isto dogodilo i na lijevom oku. Aleksandrini odvjetnici rekli su lokalnim medijima da je dokazano da tattoo majstor nije znao izvesti tako delikatan zahvat, ali je odlučio pokušati što je dovelo do tragedije. U međuvremenu, oko joj je uklonjeno i zamijenjeno lažnim.

- Nažalost, liječnici mi ne daju puno nade za oporavak. Šteta je velika i preduboka, bojim se da ću potpuno oslijepiti. Neću se zatvoriti u podrum i očajavati, živjet ću dalje, ranije je rekla Aleksandra.

Piotra A. optužen je četiri godine nakon što su krenule Aleksandrine muke, a i danas vodi svoj salon u kojem se uglavnom bavi piercingom ušiju. Osim novčane kazne, dobio je i 360 sati društveno korisnog rada. Nakon sudske presude koja je donesena krajem prosinca, Aleksandrini odvjetnici najavili su žalbu.

- Prema našoj procjeni, iznos od oko 35 tisuća eura još uvijek je neproporcionalan opsegu pretrpljene štete, odnosno teškog invaliditeta u obliku potpunog gubitka vida, rekao je odvjetnik Paweł Jagielski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:37