IZNENADNA SMRT

Tragedija u zračnoj luci: Mlada albanska stjuardesa (24) umrla odmah nakon slijetanja aviona

U vrijeme incidenta bila je ispred vrata u avionu u zračnoj luci Stansted

Greta Dyrmishi i zračna luka Stansted

 Instagram, Profimedia/

Stjuardesa stara samo 24 godine neočekivano je preminula od ‘sindroma iznenadne smrti odraslih‘ nakon što je zrakoplov sletio u zračnu luku Stansted, navodi se u istrazi.

Greta Dyrmishi bila je članica osoblja koja je radila za zrakoplovnu tvrtku Air Albania, te je 21. prosinca putovala iz Tirane u Albaniji do britanskog Essexa kada se iznenada onesvijestila i preminula.

Pružena joj je prva pomoć te su je pokušali oživjeti no nije joj bilo spasa - bolničari su samo mogli ustvrditi smrt.

Sindrom iznenadne smrti odrasle osobe je iznenadna i neočekivana smrt od srčanog zastoja čiji se uzrok ne može pronaći.

Michelle Brown, oblasna mrtvozornica za Essex, rekla je da će Gretina smrt biti podložna kompletnoj dokumentarnoj istrazi.

‘Ova 24-godišnja žena bila je u kabinskom osoblju na letu iz Albanije i bila je na pisti kada se onesvijestila te joj je pružena osnovna prva pomoć. Deset minuta kasnije nije bilo pulsa i počelo je oživljavanje. Bolničari su je zbrinuli i potvrdili da je preminula. Obdukcija je utvrdila da je uzrok njezine smrti sindrom iznenadne smrti odrasle osobe. U vrijeme incidenta bila je ispred vrata u avionu u zračnoj luci Stansted. Ovo je prikladno za dokumentarnu istragu u dogledno vrijeme‘, kazala je mrtvozornica.

O smrti stjuardese i kompanija Air Albania izdala je priopćenje:

‘21. prosinca, nakon iskrcavanja putnika s našeg leta za London, jedna od našeg kabinskog osoblja Greta Dyrmishi doživjela je srčani udar. ‘Čak i nakon što je odmah pružena sva medicinska pomoć, ipak smo je izgubili. Odvezli su je u bolnicu u Londonu i provodili su se postupci. Air Albania je od prvih trenutaka kontaktirala njezinu obitelj, a mi smo i dalje uz njih u ovim teškim trenucima. Uz poštovanje prema Greti i njezinoj obitelji, odlučili smo podijeliti vijest s javnošću. Gretu ćemo uvijek pamtiti kao strastvenu profesionalku, odličnu suradnicu i veliku prijateljicu. Neka joj se Bog smiluje i podari mir obitelji. Air Albania će i dalje biti uz njezinu obitelj.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:06