‘ZLO ČUDOVIŠTE‘

Ubio je suprugu i razrezao ju na 224 komada, sada je doznao kaznu: ‘Oprašta li Bog ubojstvo?‘

Zadao joj je četiri uboda nožem te je raskomadao i dijelove njezinog tijela tjedan dana držao spremljene u smočnici

Nicholas Metson

 Lincoln Police

Ubojica koji je zaradio nadimak ‘zlo čudovište‘ jer je ubio svoju suprugu i njezino tijelo izrezao na više od 200 komada, osuđen je na doživotni zatvor, piše Sky News.

Nicholas Metson (28) priznao je ubojstvo 26-godišnje Holly Bramley u ožujku 2023. Nakon toga je prijatelju platio 50 funti da mu pomogne baciti njezine posmrtne ostatke u rijeku.

Holly je zadao četiri uboda nožem te je raskomadao i dijelove njezinog tijela tjedan dana držao spremljene u smočnici njihovog stana u Lincolnu.

Tužitelji su za Metsona rekli da je ‘poremećenog i barbarskog‘ ponašanja te su naglasili da je time što je svoju ženu izrezao na najmanje 224 dijela, otišao ‘mnogo dalje od onoga što je bilo potrebno da tijelo premjesti‘.

Čovjek koji je otkrio ostatke Holly Bramley, rekao je da je isprva mislio da pripadaju životinji.

Metson je rekao policiji Lincolnshirea da je njegova supruga otišla iz kuće s članovima tima hitne pomoći specijaliziranima za mentalno zdravlje - no policajci su primijetili ‘jak miris izbjeljivača‘ i pronašli krvave plahte, kao i pilu na ručniku.

Nakon što je optužen za Hollyino ubojstvo, u Metsonovom mobitelu je otkriveno da je na Googleu pretraživao ‘kako se riješiti mrtvog tijela‘, ‘koje pogodnosti mogu dobiti ako mi žena umre‘ i ‘oprašta li Bog ubojstvo‘.

Nakon što ju je ubio, Metson je poslao poruku Hollynim prijateljima s njezina Facebook profila kako bi ih naveo da pomisle da je još uvijek živa. Također je i sebi poslao novac s njezina bankovnog računa.

Snimke nadzornih kamera snimile su Metsona kako iznosi velik broj torbi iz svog stana na 14. katu rano ujutro 25. ožujka prošle godine.

Metson je osuđen na minimalnu kaznu od 19 godina i 316 dana iza rešetaka.

Sudac Simon Hirst je rekao: ‘Očito je da je Holly bila divna mlada žena. Majka ju je opisala kao lijepu, ljubaznu i punu ljubavi. Također je jasno da su je u srcima njezinih prijatelja ostala velika praznina koja više nikada neće moći biti popunjena.‘

Nazivajući Metsona kao ‘zlim čudovištem‘, Hollyna majka, Annette, rekla je da je njezina obitelj pretrpjela ‘nezamislivu bol‘.

Opisujući svoju kćer kao ‘lijepu, ljubaznu i punu ljubavi‘, rekla je: ‘Njeni posljednji trenuci ispunjeni bolom progonit će nas zauvijek. Život joj je oduzeo netko tko očito nema obzira prema ljudskom životu.‘

Joshua Hancock (28) bio je školski prijatelj koji je pomogao ubojici premjestiti dijelove tijela. Osim toga, priznao je i nepovezana kaznena djela pokušaja seksualne komunikacije s djetetom i kaznena djela povezana s drogom.

Odvjetnik koji brani Hancocka rekao je sudu da ovaj ‘gorko žali zbog svoje umiješanosti‘.

‘Hancock nije znao što taj posao podrazumijeva. Sudjelovao je u aktivnosti koja nije bila njegova ideja.‘

Hancock je osuđen na ukupno tri godine i tri mjeseca zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 17:10