ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI

Umro pripadnik američkih zračnih snaga koji se zapalio ispred izraelske ambasade: Sve je prenosio na internetu

Čovjek je spustio telefon, a zatim se polio tekućinom i zapalio, rekavši u jednom trenutku da više neće biti sudionik u genocidu

NOVO, 14:27 - Pripadnik američkih zračnih snaga je preminuo nakon što se ranije danas zapalio ispred izraelskog veleposlanstva u Washingtonu,javlja BBC.

Policija je muškarca identificirala kao Aarona Bushnella (25) iz San Antonija u Teksasu.

Službenici američke tajne službe su ugasili plamen prije nego što je muškarac prebačen u bolnicu s teškim ozljedama. Prije nego što se zapalio, rekao je da više ne želi biti sudionik genocida.


Muškarac, identificiran kao pripadnik američkih zračnih snaga, kritično je nakon što se zapalio ispred Izraelskog veleposlanstva u Washingtonu, priopćile su vlasti.

Policija je izvijestila kako je reagirala na incident na International Driveu oko 13 sati u nedjelju kako bi pomogla tajnoj službi. Vatrogasci i hitna služba rekli su da muškarac ima ozbiljne opekotine.

"Odraslog muškarca su vatrogasci i hitna medicinska pomoć prevezli u lokalnu bolnicu gdje je i dalje u kritičnom stanju", objavila je policijska uprava na platformi X.

Snimka objavljena na društvenim mrežama prikazuje čovjeka u uniformi kako viče "Slobodna Palestina" dok gori i predstavlja se kao aktivni pripadnik zračnih snaga. Muškarac je navodno gorio oko minutu prije nego što su ga policajci ugasili.

Neimenovani muškarac prišao je ambasadi i incident počeo prenositi uživo na platformi za video streaming Twitch, rekla je osoba upoznata s tim za Associated Press. Čovjek je spustio telefon, a zatim se polio tekućinom i zapalio, rekavši u jednom trenutku da "više neće biti sudionik u genocidu", rekao je izvor za AP. Video je kasnije uklonjen s platforme za streaming.

Glasnogovornik zračnih snaga potvrdio je za agenciju France-Press da je muškarac bio aktivan član, ali nije dao dodatne pojedinosti. Glasnogovornik izraelske ambasade rekao je da nitko od osoblja nije povrijeđen i da im je muškarac "nepoznat".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:48