INSPEKCIJA OTKRILA

Veliki skandal u Sarajevu, u popularnom bureku pronađena - svinjetina!

- Ono što možemo sigurno tvrditi je da kompanija Krajina klas uopće ne koristi svinjsko meso ili proizvode od svinjskog mesa, priopćeno je

Burek, ilustrativna fotografija

 Dbimages/Alamy/Profimedia/Dbimages/alamy/profimedia

Inspekcija je u bureku jedne pekare u Kantonu Sarajevo pronašla svinjetinu u bureku u kojem je trebalo biti samo juneće meso, javlja Klix.ba. U istom je inspekcijskom nadzoru pronađeno više nepravilnosti i prekršaja iz područja veterinarstva te su pekari ‘Manja‘ izrečene prekršajne sankcije.

- Prilikom inspekcijske kontrole zatečen je, između ostalog i proizvod deklariran kao ‘burek mini zaleđeno‘, brzo smrznuto vučeno tijesto s nadjevom od junećeg mesa, neto količina 160 gr (sastojci: voda, pšenično brašno T-550, juneće meso (38,60%), suncokretovo ulje, sojine ljuskice, sol, pšenični gluten, papar, poboljšivač okusa (mononatrijem glutaminat), sredstvo za tretiranje brašna E920), proizvođača „Krajina Klas“ d.o.o. Banja Luka, priopćeno je.

Inspekcija je uzela uzorke proizvoda za laboratorijsku analizu te je utvrđeno da u sadržaju bureka postoji svinjski protein. Uzorak je naknadno upućen na analizu akreditiranom metodom u akreditiranom laboratoriju Europske unije, te je tamo također potvrđeno prisustvo svinjskog DNK u bureku koji je deklariran kao ‘proizvod od junećeg mesa‘.

Nakon priopćenja inspekcije oglasili su se i iz pekare ‘Manja‘ koja proizvodi sporni burek. Kažu da oni još nisu dobili izvještaj iz inspektorata. Ističu da se radi o zloj namjeri prema kompaniji kako bi im se nanijela poslovna šteta te najavljuju pokretanje pravnog postupka radi zaštite integriteta i naplate šteta načinjene poslovnom ugledu kompanije.

Ističu da u njihovom bureku nema svinjetine.

- Ono što možemo sigurno tvrditi je da kompanija Krajina klas uopće ne koristi svinjsko meso ili proizvode od svinjskog mesa u dijelu proizvodnih pogona u kojima se obavlja priprema i proizvodnja bureka i samim tim je nemoguće da dođe do miješanja pojedinih vrsta mesa u našim proizvodnim procesima na liniji za proizvodnju pita, priopćili su iz kompanije, prenosi Klix.ba.

Kada dobiju službeni izvještaj inspektorata, izvršit će dodatnu analizu proizvoda, dodaju u priopćenju i naglašavaju da Krajina klas posjeduje dokumentaciju o kvaliteti proizvoda dostavljenu od strane dobavljača.

Ističu da su žrtve medijske kampanje.

- Protiv kompanije Krajina klas već duži niz godina se u medijima vodi smišljena kampanja s ciljem diskreditacije kompanije kao proizvođača, što se moglo vidjeti kroz razne medijske natpise o korištenju svinjske masti u kolačima i posljednja kampanja koja se ticala stavljanja svinjske masti u kroasane i slične vrste proizvoda, što je potpuna laž i obmana javnosti, poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:14