UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Zastrašujući prizori iz bolnice u Gazi, slomljeni reporter i snimatelj BBC-ja u suzama: ‘Ovo je nemoguće zaboraviti‘

U potresnom videu vide se i žene koje plaču kraj tijela članova svojih obitelji

BBC-jevi reporteri u bolnici

 Bbc/screenshot/

Reporter BBC-ja Arabic, Adnan Elbursh, i njegov snimatelj svjedočili su strašnim prizorima u bolnici Al Shifa u Gazi. Donijeli su potresne kadrove iz unutrašnjosti bolnice u kojoj su smještene stotine žrtava izraelskih napada.

U javljanju, u kojem su se obojica slomila, otkrili su da su među ozlijeđenima i ubijenima njihovi rođaci, prijatelji i susjedi.

“Među mrtvima i ranjenima, moj snimatelj Mahmud je vidio svog prijatelja Malika. Malik je uspio preživjeti, ali njegova obitelj nije", rekao je Elbursh.

“Ovo je moja lokalna bolnica. Unutra su moji prijatelji, moji susjedi. Ovo je moja zajednica. Danas je bio jedan od najtežih dana u mojoj karijeri. Vidio sam stvari koje nikada neću moći zaboraviti", rekao je reporter koji nije mogao suspregnuti suze.

"Bolnici nedostaje prostora zbog prevelikog broja žrtava", rekao je Elbursh, dodajući da se "mrtvima uskraćuje dostojanstvo, a ozlijeđeni su ostavljeni u boli".

Na snimci se vidi djevojčica oblivena krvlju koja jeca. "Dom ove djevojčice je uništen. Njena obitelj je ubijena i treba joj pomoć. Moja kći je iste dobi. Želim je zagrliti", rekao je.

U potresnom videu vide se i žene koje plaču kraj tijela članova svojih obitelji.

"Hodnici bolnice puni su tijela, u mrtvačnici više nema mjesta. Tijela moraju biti poslagana na tlu ispred ulaza u bolnicu. Ovo se događa u mom gradu. Osjećam se bespomoćno", rekao je reporter koji se spustio na koljena i počeo plakati.

Prema palestinskom ministarstvu zdravstva, u Gazi je dosad ubijeno više od 1.500 ljudi, a više od 6.000 je ranjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:37