POGLEDAJTE SNIMKU

Zemlja u kojoj je poželjno praviti se lud: Novinar BBC-ja upitao ruskog senatora o smrti Navaljnog, evo što je odgovorio

Njegovo je obraćanje bilo dijelom kampanja, a dijelom govor o stanju nacije i stanju svijeta kakvog Putin vidi, ističe Rosenberg

Ruski senator i novinar BBC-ja Steve Rosenberg

 Steve Rosenberg, X

Dopisnik BBC-ja iz Moskve Steve Rosenberg na društvenoj mreži X (bivši Twitter) objavio je prilog nastao nakon govora ruskog predsjednika Vladimira Putina o stanju nacije.

- Nakon govora o stanju nacije Vladimira Putina pitao sam jednog ruskog senatora: ‘Niste li zabrinuti za stanje nacije ili njen ugled nakon smrti Alekseja Navaljnog?‘ Njegov odgovor je bio: ‘Tko je to?‘, opisao je Rosenberg.

U prilogu kojeg je objavio vidi se i isječak iz Putinova govora.

- Moraju razumjeti jednom zauvijek da i mi imamo oružje koje može pogoditi mete na njihovom teritoriju i sve čega se oni dosjete da bi preplašili svijet stvara rizik od nuklearnog sukoba i kraja civilizacije, govori Putin.

- Njegovo je obraćanje bilo dijelom kampanja, a dijelom govor o stanju nacije i stanju svijeta kakvog Putin vidi. S upozorenjima Zapadu i obećanjima svojim ljudima da će se život poboljšati ako ostanu. Kada je riječ o represiji u Rusiji, to nije spomenuo, priča Rosenberg u svojem prilogu i dodaje da ruski senatori i zastupnici nisu imali gotovo ništa za reći o smrti najpoznatijeg ruskog oporbenjaka.

- Niste li zabrinuti zbog stanja nacije i reputacije nacije nakon smrti Alekseja Navaljnog?, pita Rosenberg ruskog senatora Vladimira Čižova.

- Tko je to?, odgovara Čižov.

Senator Aleksej Puškov je rekao da je spreman komentirati poruku Vladimira Putina, no ne i druga pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:48