SAJAM

Seoski specijaliteti uz gutljaj domaće rakije

Ostvareni su ciljevi ove priredbe - na promociji proizvoda hrvatskog sela bilo je mnoštvo posjetitelja i kupaca delicija
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

Slavonski domaći kulen i kulenova seka, drniški pršut, samoborska salama, lički i dalmatinski sirevi, med od kadulje i lavande, maslinova ulja iz Dalmacije, kupinovo vino i šljivovica, poslastice su koje su mamile i izazivale zazubice kod mnogih posjetitelja 9. po redu sajma “Proizvodi hrvatskog sela” koji je danas završio u Boćarskom domu.

Više od 15 tisuća zaljubljenika u autohtone proizvode uživalo je u bogatoj ponudi više od 350 izlagača, čime je ovaj sajam postao najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj.

Prodajne izložbe

Dolaskom mniogih posjetitelja ostvareni su ciljevi ove priredbe - promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača rijetkim proizvodima.Nije zapostavljena ni kulturna i tradicijska ponuda sela pa su održane i prodajne izložbe autohtonih rukotvorina i suvenira.

‘Nula siromaštva’

Atraktivne su bile i izložbe hrvatskih pasmina domaćih životinja te ocjenjivanje tradicijskih proizvoda. Na sajmu je bila predstavljena i kampanja Hrvatskog Caritasa “Nula siromaštva” gdje se prikupljalo milijun potpisa za ukidanje dječjeg siromaštva u Europi, osiguranje minimalne socijalne zaštite i povećanja zdravstvenih usluga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 23:58