FOTO: Jedva se spasila

Dupini pokušali ubiti djevojčicu, majka je stajala i promatrala bez mogogućnosti da pomogne svom djetetu


100posto
03.12.2019.19:00
Dupini pokušali ubiti djevojčicu, majka je stajala i promatrala bez mogogućnosti da pomogne svom djetetu
Dinuka Liyanawatte / REUTERS

sažeto

Podivljali dupini

napali su djevojčicu koja se, srećom izvukla samo s lakšim ozljedama 


100posto
03.12.2019.19:00

Obiteljski posjet aqua parku umalo je skončao tragično za jednu britansku obitelj kada su dva dupina napala 10-godišnju djevojčicu Lexi Yeo. Incident se dogodio kada je obitelj u sklopu godišnjeg odmora u Meksiku posjetila jednu od napopularnijih turističkih atrakcija, plivanje s dupinima u vodenom parku. 

Čim je Lexi ušla u vodu u ograđeni dio oceana predviđen za druženje s dupinima ove su inače prijateljski nastrojene i plemenite životinje postale agresivne. Napali su djevojčicu, počeli ju gristi i udarati, a na naredbe trenera koji su pokušavali da spriječe napad, nisu reagirali. U jednom trenutku, nesretnu su djevojčicu počeli vući na dno.

Jedva se spasila 

Lexi se jedva spasila zahvaljujući tome što se popela na dasku za plivanje pa su je treneri izvukli na sigurno. Čitav incident promatrala je njena majka Laura (40), a nije joj mogla pomoći.

"Bilo je zastrašujuće. Mislila sam da će umrijeti", kazala je šokirana majka britanskim medijima. 

Djevojčicu su dupini lakše ozlijedili. Malena Lexi puna je modrica, posjekotina i tragova ugriza, no van životne je opasnosti. 

Organizatori plivanja s dupinima i njihovi treneri objasnili su da su razlog napada 'loši uvjeti na moru' zbog kojih su životinje bile uznemirene. Kriv je i rabijatni mužjak za kojeg nije bilo predviđeno da bude tamo i koji je uznemirio ostale životinje. 

Napadi dupina na ljude iznimno su rijetki, a u svijetu je zabilježen samo jedan slučaj da je dupin ubio čovjeka.

napad

delfini

newsletter

Prijavite se na Newsletter