Inspiracija dana

8-godišnja Nya Mia napisala bestseller sa savjetima za podnošenje iritantne mlađe braće


Dina Plevnik Hajduk
20.03.2017.09:45
8-godišnja Nya Mia napisala bestseller sa savjetima za podnošenje iritantne mlađe braće
Amazon

sažeto

Nya Mia knjigu je počela pisati kad je imala 7 godina, a sada je bestseller na Amazonu


Dina Plevnik Hajduk
20.03.2017.09:45

Djevojčica Nia Mya Reese najstarije je dijete u svojoj obitelji, a premda ima samo 8 godina već je prava stručnjakinja u čuvanju, presvlačenju i hranjenju 4 godine mlađeg brata.

Svoje znanje odlučna curica odlučila je pretočiti u knjigu pod nazivom "How to Deal With and Care for Your Annoying Little Brother" ("Kako se brinuti i nositi s iritantnim mladim bratom"), koja ne samo da se našla na policama knjižara i u prodaji na internetu, već je postala i bestseler, izvještava Yellow Hammer. 

Screenshot Youtube

Knjiga je nastala zahvaljujući učiteljici Beth Hankins koja je učenicima dala zadatak da napišu priču i vidjela potencijala u savjetima za sestre male Nyje.

Projekt je oduševio i majku djevojčice koja je rekla kćerkici da nastavi raditi na priči tijekom cijelog ljeta jer bi je mogli pretvoriti u knjigu.

Amazon

Kad je Nya završila knjigu, u projekt se uključilo još jedno dijete iz obitelji, 16-godišnji bratić Faith Martin koji je dodao ilustracije koje su dale točku na i.

Knjigu je objeručke prihvatila kuća "Yorkshire Publishing" koja ja je putem Amazona oduševila roditelje diljem svijeta.

Koju je pouku izvukla iz ovog projekta? "Naučila sam da treba slijediti svoje snove", izjavila je malena spisateljica koja može biti uzor djeci, ali i odraslima. 

Amazon

dijete

knjiga

Roditelji

sestra

Nia Mya Reese

mlađi brat

Podijeli članak