ZDRAVLJE PRIJE SVEGA

Besplatne aplikacije koje će ti pomoći u prestanku pušenja


Iris Hazler
13.08.2017.18:00
Besplatne aplikacije koje će ti pomoći u prestanku pušenja
Profimedia

sažeto

Za hardcore pušače, najteži dio oko odustajanja nije samo fizička ovisnost, nego i ona psihička


Iris Hazler
13.08.2017.18:00

Prema brojnim zdravstvenim istraživanjima, nikotin djeluje na mozak u roku od deset sekundi od prvog uvlačenja dima, a zatim i na ostatak tijela. Ali, kao i svaka druga ovisnost, često je u pitanju i stvar navike. Upravo zato ti donosimo besplatne aplikacije koje pomažu kod prestanka, a iznimno su korisne. Stoga, kutiju cigareta lansiraj u smeće i kreni u akciju, tijelo će ti biti itekako zahvalno.

Get Rich or Die Smoking (Obogatite se ili prestanite pušiti)

Pušenje je jako, jako, jako skupo! Ova aplikacija motivira te da prestaneš tako da računa koliko novaca uštediš svaki puta kada izađeš iz kuće. Također, aplikacija nudi postavljanje financijskih ciljeva za ''listu želja'' koju ćeš dostići i brže od očekivanog ako odbaciš cigarete.

Stop Smoking

Ova aplikacija temelji se na studiji Sveučilišta Yale koja je otkrila kako ljudi koji meditiraju o prestanku pušenja imaju veću vjerojatnost samog prestanka. Aplikacija uključuje i vodiče za meditaciju koje po želji možeš dodatno kupiti.

Kwit

Ova aplikacija pokušava unijeti dozu zabave u odvikavanje od cigareta. Igranje igrica maknut će usredotočenost sa želje za cigaretom, a postoji 60  "dostignuća" za otključavanje u aplikaciji. Kada ih otključaš, dobivaš statistike o štetnosti pušenja koje možda i ne znaš, a ideja je daljnja motivacija za ustrajanje u prestanku.

Livestrong MyQuit Coach

Ovu je aplikaciju odobrila liječnica, a možeš odabrati opciju naglog prestanka ili postupnog smanjenja. Tako se ne prisiljavaš na naglo odricanje, ako se ne osjećaš spremno za takav drastičan korak, a već samo smanjenje broja popušenih cigareta na dan pomaže tvom zdravlju.

Borba s bilo kojim tipom ovisnosti nije lagana niti simpatična, stoga samo jako i udahni život punim plućima, bez hroptanja i kašljanja.

Sretno!

zdravlje

cigarete

pušenje

prestanak pušenja

nikotin

Podijeli članak