A SVE JE PRIRODNO

Četiri jednostavna (i jeftina) trika za prekrasno bijele zube


Iris Hazler
13.01.2018.10:00
Četiri jednostavna (i jeftina) trika za prekrasno bijele zube
iStock

sažeto

Izbjeljivanje zubiju kod stomatologa je najefikasnije, ali postoje i jednostavniji načini kojima si kod kuće možete uljepšati osmijeh


Iris Hazler
13.01.2018.10:00

Odlazak kod zubara kako bi nam omogućio porculanski osmijeh je želja brojnima od nas, ali bilo vezano uz financijske nemogućnosti, strah od oštećivanja cakline ili jednostavno lijenost, pribjegavamo i jednostavnijim opcijama. Stoga vam donosimo četiri jednostavna trika za ljepše zube koje možete upotrijebiti kod kuće.

Kurkuma

iStock

Ovaj narančasti začin je fenomenalan zbog brojnih zdravstvenih prednosti, ali jeste li znali da može i izbijeliti osmijeh? Njegova lagana abrazivna tekstura slična je sodi bikarboni, a ima i protuupalno i antibakterijsko djelovanje na usnu šupljinu. Najbolje je pomiješati kurkumu s kokosovim uljem, očetkati zube, ostaviti nekoliko minuta i zatim isprati.

Kora od banane

iStock

Definitivno jedan od najjednostavnijih trikova. Samo utrljajte koru po svojim zubima i pričekajte deset minuta. Kalij, magnezij i mangan u kori od banane pomažu u borbi protiv mrlja na caklini.

Bijeli sirevi

iStock

Svi znamo kako razna hrana može potamniti i požutiti naše zubiće, ali neke hrane pomažu i u izbjeljivanju. Konzumiranje bijelog sira (sa svim njegovim kalcijem i bjelančevinama) može pomoći u jačanju i zaštiti vaše cakline. Stoga, navalite na taj Brie!

Celer

iStock

Celer ima visoki postotak celuloze i stoga djeluje kao prirodno abrazivno sredstvo za pranje zubi. Zamislite si celer kao sasvim prirodnu zubnu četkicu. Pomaže nam da se riješimo plaka i ostataka čestica hrane koje mogu uzrokovati bojenje.

ljepota

beauty

DIY

Zubi

banana

izbjeljivanje zuba

sir

bijeli zubi

kurkuma

celer

osmijeh

Podijeli članak