MALE TAJNE NAKITA

Četiri načina kako spriječiti da vam prsten ostavlja zeleni trag


Iris Hazler
09.10.2017.13:25
Četiri načina kako spriječiti da vam prsten ostavlja zeleni trag
Profimedia

sažeto

Ako vam na koži često ostaje zeleni trag, donosimo savjete kako to spriječiti


Iris Hazler
09.10.2017.13:25

Obožavate bižuteriju i stalno mijenjate prstenje, ali ste primijetili kako vam ostavljaju zeleni trag na koži? To se može dogoditi svakome od nas, a kako bi izbjegli ružne zelene pruge na rukama, slijedite ove savjete.

Nemojte paničariti

Zeleni tragovi od nakita nisu štetni tako da zaista nema potrebe za panikom. Ako se pojavi, samo uklonite komad nakita koji uzrokuje problem i mrlja bi trebala nestati. Ako niste alergični na metal, razlog ove reakcije je kemijski. Do nje dolazi zbog kombinacije metala i kiselina na vašoj koži, a stručnjaci tvrde da postoji nekoliko metala koji oksidiraju s vašom kožom i rezultiraju zelenim tragom. Prsten od bakra je uobičajen krivac, ali čak i srebrni i zlatni metali mogu uzrokovati zelene mrlje.

Izbjegavajte jeftini nakit

Bižuterija je zakon jer nije skupa, izgleda odlično, ali najčešće upravo od nje ostaju zeleni tragovi. Radije uložite malo više novaca u nehrđajući čelik, nakit od platine i rodija, koji uključuje gotovo svo bijelo zlato. Dakle, ovo su materijali od kojih je manje vjerojatno da će reagirati na vašoj koži.

Neka vam prsti budu suhi

Kada perete ruke, skidajte prsten i dobro osušite prste prije nego ponovno vratite nakit na prst, a izbjegavajte i nošenje prstena u bazenu. Klor će oštetiti nakit jer ga nagriza, a i zelena mrlja na prstu je u većini slučajeva neizbježna.

Brzo popravljanje

Ako ne možete odoljeti bižuteriji koja vam ostavlja mrlje po prstima, iskoristite prozirni lak za nokte kao prvu pomoć. Premažite tanki sloj laka s unutarnje strane prstena i pustite da se dobro osuši. Tako ćete stvoriti ''barijeru'' između prstena i kože, tako da metal ne može ostaviti zeleni trag. I ne ustručavajte se nanijeti proziran lak svaka dva tjedna (ako nosite prsten svakodnevno) jer se premaz brzo istroši.

nakit

prsten

prstenje

zeleni trag na koži

bižuterija

Podijeli članak