BLACK, PLEASE!

Charlie design u univerzalnoj i iznimno moćnoj modnoj priči


Iris Hazler
07.11.2017.08:30
Charlie design u univerzalnoj i iznimno moćnoj modnoj priči
Mare Milin

sažeto

Napraviti univerzalnu modnu priču samo u crnoj boji, a da nas istovremeno razoruža snagom likovnog jezika, nije nimalo jednostavno 


Iris Hazler
07.11.2017.08:30

Charliejeva kampanja kao da pršti bojama, međutim radi se samo o nijansama i teksturama crne. Modni rukopis bazira se na čistoći geometrijskih formi, eksperimentalnim materijalima, pojedinim ručno završenim elementima te vješto izbalansiranim volumenima.

Mare Milin

Mare Milin

Vizuali djeluju moćno i istovremeno su snažni i prozračni, na trenutke gotovo da gube monokromnost i djeluju živo. Crna boja, koja to zapravo nije, pretvara se iz transparentne i profinjene u tamnu i nedokučivu, mat se izmjenjuje sa sjajnim, krzno s prozirnim.

 Mare Milin

Mare Milin

Tvrdnja da je "u crnoj boji sve sadržano" nije mogla naći jasniju modnu priču.

 Mare Milin

Mare Milin

Lori svoju estetiku već godinama gradi na kontrastima, spajanju neočekivanih materijala i multifunkcionalnosti, njeni komadi nemaju dnevni ili večernji predznak i to je ovdje najjasnije vidljivo.

 Mare Milin

Mare Milin

Bogatstvo tekstura u funkciji je nadomještaja boje pa umjetno krzno, ručno rezana koža s perforacijama, svileni organdij, gruba vuna i nakit s drvenim elementima grade magičnu zimsku priču.

Mare Milin

Mare Milin

Ne trebate biti modni insajder da biste znali kako Lori ništa ne prepušta slučaju i da Mare stoji iza apsolutno moćnih fotografija. Ipak, ovakav spoj i sinergiju dvoje vrhunskih kreativaca teško je naći, i to ne samo na hrvatskoj modnoj sceni. Sinergija je gotovo opipljiva i svaka nova suradnja Charlie / Milin znači i novo pomicanje granica.

 Mare Milin

Mare Milin

''Ja uvijek na početku snimanja s Lori malo "lutam". Malo, kažem...jer tu je cijeli štender robe koja se stihijski pojavila u tjedan dana. Nikad nisam srela dizajnericu koja zaokruženu kolekciju toliko lako i brzo stvori... Nježni vulkan. I tako, krenem i pitam se što učiniti da bude "novo... drugačije" a oko mene crnina i geometrija, metri i metri nosive geometrije.

Mare Milin

Mare Milin

Rješenje se, dodatno potaknuto mogućnostima kamere srednjeg formata, nameće samo: Kvadrat!  Modna se fotografija u principu ne radi u formi kvadrata, kao takav se ne prilagođava formi časopisa... ali kad radiš fotografije  za Charlie, razmišljaš "izvan kutije" i nađeš se u kvadratu. Rezultat: 30 kvadrata za 30 dobrih godina. Moj Fashion Award za Loredanu!“, zaključila je fotografkinja Mare Milin.

moda

hrvatski dizajn

modna kampanja

Loredana Bahorić

Mare Milin

Charlie Design

Podijeli članak