U Dalmaciji se ne bi usrećili

Članovima kraljevske obitelji ova su jela s menija strogo zabranjena


Dina Plevnik Hajduk
10.08.2017.12:20
Članovima kraljevske obitelji ova su jela s menija strogo zabranjena
Profimedia

sažeto

Iz sigurnosnih razloga, članovi kraljevske obitelji u širokom luku izbjegavaju nešto jako ukusno...


Dina Plevnik Hajduk
10.08.2017.12:20

Kako iz dana u dan u javnost izlaze nove zabrane koje članovi kraljevske obitelji moraju poštivati, sve nam draži život običnog pučanina koji u kofer smije spakirati što želi, u restoranu naručiti što mu se sviđa, i koji ne treba čekati dozvolu bake da izusti svoje mišljenje.

Najnovije vijesti s kraljevskog dvora u Velikoj Britaniji vezane su za ono što Kate, William, Harry i ekipa smiju, odnosno ne smiju jesti, iz sigurnosnih razloga.

More im nije prijatelj

Kako otkriva Delish, članovima kraljevske obitelji strogo je zabranjeno jesti plodove mora koji uključuju školjke, rakove i ostale ukusne divote, kako bi izbjegli moguće trovanje.

Ovo pravilo ne odnosi se samo na najuže članove obitelji, koji se nalaze u redu za krunu, već i za širu obitelj pa čak i Camillu.

Profimedia

To znači da na putovanjima Kate i William mogu zaboraviti na kamenice, školjke i tjesteninu s miješanim plodovima mora te odabrati nešto 'pouzdanije' s menija.

Premda im nije zabranjeno, članovima obitelji predlaže se da ne jedu sirovije pečeno meso, i nikako ne piju vodu iz slavine kad se nalaze na putovanjima.

Kraljevski zloćko

Premda se gotovo svi članovi obitelji pridržavaju ovih naredbi, princ Charles, koji je više puta pokazao da ne mari za pravila, nekoliko je puta snimljen kako uživa u tanjuru punom školjki, bez imalo grižnje savjesti.

Profimedia

kraljevska obitelj

hrana

Kate Middleton

morska hrana

plodovi mora

Podijeli članak