'Sexual healing' stvarno pali

Da, seks će vam biti bolji ako 'to' radite uz senzualne hitove Marvina Gayea


Ines Madunić
10.09.2017.19:25
Da, seks će vam biti bolji ako 'to' radite uz senzualne hitove Marvina Gayea
iStock

sažeto

Znanstvenici tvrde da slušanje seksi pjesama može pomoći našem seksualnom životu


Ines Madunić
10.09.2017.19:25

Zvuči kao glupi holivudski klišej, ali pjesme kao što su "Sexual Healing" i "Let's Get It On" Marvina Gayea mogu dovesti do boljeg seksa.

Znanstvenici s njemačkog istraživačkog isntituta Max Planck u Leipzigu došli su do zaključka kako se naš osjećaj dodira mijenja ovisno o tome koju glazbu slušamo, pa ako smatramo da je glazba seksi, tako ćemo doživljavati i dodire našeg partnera ili partnerice.

"Što je glazba koju slušamo senzualnija, to nam je dodir koji istovremeno osjećamo na našoj koži senzualniji, odnosno mi ga tako doživljavamo", rekao je glavni istraživač ove studije, Tom Fritz.

Istraživanje su provodili tako da su sudionici ispružili ruku iza zastora, a onda ih je lagano dodirivao robot ili čovjek. Istovremeno su im puštali glazbu za koju su morali odrediti koliko im je seksi. Jednom su znali da ih po ruci dira robot, a jednom nisu. No, ispostavilo se da to nije bilo bitno - neke su pjesme jednostavno uvijek seksi, pa ispitanici nisu imali drugačije mišljenje o pjesmama kad su znali da ih je dodiruje robot. 

Znanstvenici tvrde kako to znači da utjecaj glazbe nije povezan samo s našom maštom, nego se radi o osnovnim ljudskim mehanizmima.

"Glazba mijenja naš doživljaj dodira, i isto tako osjećaji iz glazbe mogu se prenijeti na dodir", kaže Fritz.

Pa, što čekate?

seks

glazba

seksi

Marvin Gaye

Podijeli članak