Kako se nosite sa stresom?

Djevice brže bolje stvaraju plan B, Lavovi traže nove pobjede, a Rakovi utjehu nalaze u kolačima


Dina Plevnik Hajduk
20.11.2017.08:00
Djevice brže bolje stvaraju plan B, Lavovi traže nove pobjede, a Rakovi utjehu nalaze u kolačima
iStock

sažeto

Lavovima se sve vrti oko ponosa pa ih nećete naći u krevetu, s bombonjerom u rukama i očima punim suza. A ne!


Dina Plevnik Hajduk
20.11.2017.08:00

Što o načinu na koji se suočavate sa stresom misle astrolozi?

OVAN

Ovnove stres ne može izbaciti iz takta - jači su od njega. Kad imaju problem koji ne mogu riješiti bacaju se na nove projekte, planiranje putovanja, nove avanture ili adrenalinske sportove. Važno im je da budu zaokupirani - umom ili tijelom, nije bitno.

BIK

Bikovi marljivo rade, ali imaju puno strpljenja pa će posljedice stresa osjetiti kasnije od ostalih znakova. Pod stresom znaju postati cinični, a svojim bi komentarima mogli povrijediti ljude iz okoline. Kako bi se opustili, povlače se u dom, odmaraju pod dekicom, kuhaju, gledaju omiljene serije i pokušavaju ponovno uspostaviti unutarnji mir.

BLIZANAC

Blizanci se cijeli život bore sami sa sobom, povlače u osamu pa tulumare do iznemoglosti i tako u krug. Kad su pod stresom vole se okružiti ljudima i glazbom pa je izlazak pun smijeha, plesa i zabave njihov najdraži način opuštanja. Ako su im svi prijatelji zauzeti, mogli bi otići na planinarenje ili dobar koncert.

RAK

Rakovi se najbolje osjećaju u društvu prijatelja i obitelji pa će se njima okrenuti i kada su pod stresom. U teškim trenucima 'jedu svoje osjećaje' pa bi mogli pretjerati, pogotovo kad su domaća kuhinja i kolači u pitanju.

LAV

Lavovima se sve vrti oko ponosa pa ih nećete naći u krevetu, s bombonjerom u rukama i očima punim suza. A ne! Kad im jedna sfera života počne propadati, okreću se drugoj pa brzo smišljaju nove poslovne projekte, šiju fantastičan kostim za nećakinju, zovu osobu koja im se sviđa na spoj ili čiste stan od temelja. Pobjeda će biti njihova - milom ili silom.

DJEVICA

Pedantne Djevice opsjednute su planiranjem pa to rade i kad su pod stresom. Čim nešto počne propadati, pišu popis sa stavkama ZA i PROTIV te traže plan B kako bi se osigurale za budućnost. Njihov mir leži u dobro promišljenoj strategiji.

VAGA

Vage dobro znaju što je stres jer cijeli život pokušavaju ugoditi i sebi i drugim ljudima. Kad zagusti, okreću se lijepim stvarima pa odlaze u shopping, slikaju, pjevaju, preuređuju stan, češće borave kod frizera...

ŠKORPION

Poput Lavova, Škorpioni također ne plaču kad su pod stresom. Uređuju se i izlaze van, druže s prijateljima, koketiraju i postavljaju nove selfieje na Instagram. Sretni su kad se osjećaju privlačno i sretno te vole sami sebi potvrditi da znaju kako živjeti život punim plućima.

STRIJELAC

Strijelci su kraljevi izbjegavanja neugodnih situacija pa ne bježe samo od sukoba s drugim ljudima, već i sa samim sobom. Kad osjete stres, pokušavaju smisliti bilo što kako bi misli prebacili na nešto drugo. Posjet rođakinji u dalekoj zemlji, upisivanje latino plesova, učenje francuskog jezika i isprobavanje nove dijete njihov su način suočavanja sa stresom. Odnosno - bježanja od istog.

JARAC

Jarčevi žele biti najbolji u svakom području svog života, od posla do ljubavnih veza pa su zbog pretjeranog truda stalno pod stresom. Rade naporno, ali zato i uživaju do daske jer smatraju da zaslužuju sve lijepo što mogu iskusiti. Na poslu će ostati dva sata dulje, a zatim otići van s prijateljima i biti najzabavniji član društva - do zore.

VODENJAK

Vodenjaci ne žele nikoga u blizini kada su pod stresom. Sami su sebi dovoljni pa se povlače u sebe i rade stvari u kojima uživaju sve dok ne osjete da je vrijeme za povratak u stvarnost. Takvo ponašanje zna povrijediti njima bliske osobe, ali bolje od toga ne znaju.

RIBA

Ribe će teško iskustvo pretvoriti u nešto lijepo. Kad su pod stresom pisat će pjesme ili roman, svirati gitaru, slikati, crtati, šivati ili kuhati. Za ovaj znak stres je prava muza.

bubble kviz

horoskop

stres

horoskopski znak

Podijeli članak