TABLETE U SMEĆE I HOP U KREVET!

Dobar seks smanjuje bol čak deset puta bolje od analgetika


Iris Hazler
30.08.2017.19:55
Dobar seks smanjuje bol čak deset puta bolje od analgetika
iStock

sažeto

Redovan seks poboljšava zdravlje, a vrhunski seks smanjuje bolove


Iris Hazler
30.08.2017.19:55

Prema istraživanju koje je proveo magazin Men's Health, vaše zdravlje je odraz vašeg seksualnog života. U slučaju apstinencije, nakon određenog vremena može doći do problema sa srcem, osjećaja probadanja u prsima, grčenja ruku te čak i nesanica te depresije. Najčešće ovakve posljedice seksualne apstinencije pogađaju žene, a dokazano je kako dobar seks potiče rad srca i cirkulaciju.

Za vrijeme seksa, žene proizvode dvostruko više estrogena, koji dovodi do sjajne kose i mekane kože, ali i puno bitnijeg faktora. Naime, estrogen je za žene vrlo važan jer štiti srce, a dugoročno sprječava pojavu Alzheimerove bolesti i osteoporoze. Znoj, koji je obično obvezatan pratilac, dovodi do pročišćavanja pore koja čini kožu sjajnom i otpornijom na dermatitis.

Samo jedan vatreni seks diže puls na 150 otkucaja u minuti što je poput pravog treninga.

Tri vođenja ljubavi tjedno dvostruko smanjuje rizik od srčanog udara, a kvalitetan seks ima čak deset puta bolju učinkovitost od analgetika. Također, vođenje slatke ljubavi nam jača imunitet i smanjuje mogućnost od prehlada i gripe pa je vrijeme za akciju jer, jesen je pred vratima.

seks

zdravlje

seksualnost

seksualni život

Podijeli članak