Hazard na koji smo svi navikli

Evo zašto jaja zaista ne bi smjeli čuvati u vratima hladnjaka


Dina Plevnik Hajduk
14.11.2017.12:45
Evo zašto jaja zaista ne bi smjeli čuvati u vratima hladnjaka
Profimedia

sažeto

Gdje vi čuvate jaja?


Dina Plevnik Hajduk
14.11.2017.12:45

Mnogi od nas jaja drže u vratima hladnjaka. Pa, dovraga, zašto su postavili posebne plastične pretince ako to nije najbolje mjesto za njihovo skladištenje?

Stručnjaci se već godinama prepiru oko čuvanja jaja u hladnjaku; dok neki smatraju da je to daleko najbolje mjesto za njih, drugi tvrde da ih je bolje držati na suhom i hladnom mjestu, ali ne i prehladnom.

Čak je slavni tv kuhar, Rudolph Van Veen za vrijeme svog posjeta Hrvatskoj posjetiteljima eventa poručio kako jaja nikad ne stavlja u hladnjak, zbog čega su njegovi kolači tako neodoljivi.

Za koju god varijantu skladištenja se odlučili, znajte da se vrata hladnjaka ne bi smjela naći na popisu vaših opcija jer stručnjaci smatraju da mogu dovesti do velikih zdravstvenih problema.

Objašnjenje je poprilično jednostavno, piše The Sun - vrata se često otvaraju pa se tako jaja nalaze na mjestu na kojem najčešće dolazi do promjene temperature, što nikako nije dobro.

Portal Good Housekeeping predlaže da jaja ostavite u kartonskoj kutiji u kojoj ste ih kupili te ih držite na srednjoj polici u hladnjaku gdje je temperatura, više manje, uvijek ista.

Profimedia

Važno je i jaja držati što dalje od sirova mesa, kako ne bi došlo do prenošenja bakterija.

hrana

jaja

domaćinstvo

hladnjak

Podijeli članak