Samo dobre vibre

Feng Shui trikovi koji će vam pomoći da se riješite blagdanskog stresa


Dina Plevnik Hajduk
07.12.2017.15:40
Feng Shui trikovi koji će vam pomoći da se riješite blagdanskog stresa
Profimedia

sažeto

Koliko god voljeli Božić, blagdanska tjeskoba poput Grincha se šulja oko nas i stvara nam stres koji smo doživjeli već toliko puta...


Dina Plevnik Hajduk
07.12.2017.15:40

Počelo je, počelo...

Blagdanske lampice bliješte iz izloga, grad je okupan mirisom kuhanog vina, Mariah Carey potajno se oglašava iz kompjutera naših kolega, i čini nam se da popis stvari koje moramo obaviti do Božića nikad nije bio dulji.

Koliko god voljeli Božić, blagdanska tjeskoba poput Grincha se šulja oko nas i stvara nam stres koji smo doživjeli već toliko puta.

Kako bi se malo riješili tog neugodnog osjećaja, Feng Shui majstori predlažu da krenete od svog doma i izbacite negativnu energiju

NEMOJTE ZAKRČITI ULAZNA VRATA

Ona su najvažniji element kada je protok energije u pitanju pa hodnik i područje oko ulaznih vrata nemojte zatrpavati stvarima. Slobodno ukrasite taj dio stana, ali potrudite se da ulaz bude prohodan. Pospremite cipele i kapute i nemojte bespotrebno gomilati predmete. Želite li malo dodatne sreće, nabavite plavi otirač, koji predstavlja vodu.

BILJKE ŽIVOT ZNAČE

Premda je kasna jesen, nemojte se bojati osvježiti dom biljkama. One predstavljaju obitelj, prijateljstvo i privlače sretne ljubavne događaje.

KAKVE BOJE PREVLADAVAJU U VAŠOJ KUHINJI?

Ako imate previše plavih, crnih ili crvenih komada u kuhinji, moglo bi doći do svađa, piše Reader's Digest. Nabavite više predmeta u zelenoj boji koja označava pozitivnu energiju, a noževe držite u zatvorenim ladicama.

POPRAVITE RASPOLOŽENJE NARANČAMA

Jednostavno postavite staklenu zdjelu punu ovog voća na kuhinjsku radnu ploču. To podiže energiju cijele kuće.

POBRINITE SE ZA MIR U DNEVNOJ SOBI

Kako bi sezona kućnih druženja prošla što mirnije, potrudite se da kauč bude naslonjen na zid, a obiteljsku fotografiju postavite u istočni dio dnevnog boravka.

OVALNO U BLAGOVAONICI

Idealan stol u blagovaonici bio bi ovalan, no ako imate četvrtasti, pokrijte rubove stolnjakom ili tabletićima kako bi neutralizirali negativnu energiju.

Dodatnu inspiraciju za blagdane pronađite u našem blagdanskom specijalu.

božić

blagdani

dom

uređenje

domaćinstvo

feng shui

Podijeli članak